Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi baglyos leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg. füstölt sertéslapocka,
2 evőkanál rizs,
1 szál sárgarépa,
15 - 20 szem aszalt szilva mag nélkül,
2 evőkanál étolaj
só,
kristálycukor,
őrölt fekete bors,
citromlé,
tejföl,

Elkészítés:
A füstölt húst hideg vízben feltesszük főni. Közben sárgarépát megtisztítjuk és megpároljuk, pirítjuk. A rizst megtisztítjuk, megmossuk és a pirított sárgarépával együtt a fővő húshoz adjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és újra főzzük.
A visszamaradó zsiradékkal, kevés kristálycukorral, liszttel rántást készítünk amit a leveshez adunk. Belerakjuk az aszalt szilvát is és a levest újra forraljuk.
Tálaláskor tejfölt és citromlevet kínáljunk hozzá, amivel tetszés szerint tovább ízesíthetjük az ételt.

Tanácsok:
Az étel furcsa nevét arról kapta, hogy Székelyföldön az aszalt szilvát régebben bagolyszemnek hívták.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanykás krumplileves » Bácskai gombócleves » Sütõtök leves » Tökkrémleves
» Almakrémleves » Erdélyi burgonya » Sonkalé leves » Kagylóleves
» Árpapehely leves » Gulyásleves csipetkével » Tárkonyos pulykaraguleves » Lebbencsleves kolbásszal
» Rizses málnaleves » Erdélyi túrófánk » Sóskaleves főtt tojással » Marha farok leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.