Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi baglyos leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg. füstölt sertéslapocka,
2 evőkanál rizs,
1 szál sárgarépa,
15 - 20 szem aszalt szilva mag nélkül,
2 evőkanál étolaj
só,
kristálycukor,
őrölt fekete bors,
citromlé,
tejföl,

Elkészítés:
A füstölt húst hideg vízben feltesszük főni. Közben sárgarépát megtisztítjuk és megpároljuk, pirítjuk. A rizst megtisztítjuk, megmossuk és a pirított sárgarépával együtt a fővő húshoz adjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és újra főzzük.
A visszamaradó zsiradékkal, kevés kristálycukorral, liszttel rántást készítünk amit a leveshez adunk. Belerakjuk az aszalt szilvát is és a levest újra forraljuk.
Tálaláskor tejfölt és citromlevet kínáljunk hozzá, amivel tetszés szerint tovább ízesíthetjük az ételt.

Tanácsok:
Az étel furcsa nevét arról kapta, hogy Székelyföldön az aszalt szilvát régebben bagolyszemnek hívták.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsodi levesbetét » Palócleves Gundel módra » Sonkalé leves » Erdélyi rakott káposzta
» Tyúkleves lábatlannal » Kókuszleves » Gombaleves májgaluskával » Bugaci húsgombóc leves
» Vöröslencse krémleves » Hajdina leves » Krémes sárgadinnyeleves » Tökbél leves
» Sajtos brokkolikrémleves » Sonkás karfiolleves » Erdélyi füstölt kolbász » Fincsi kelbimbóleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.