Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi malacaprólékleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1,5 kg malachús (pofa, fül, farok, máj stb.),
10 dkg zsír,
20 dkg hagyma,
3 g paprika,
4 dkg só,
4 dkg liszt,
1/2 liter tejföl,
1 g őrölt bors,
1/2 babérlevél,
1/4 citrom.

Elkészítés:
A malacacot megtisztítom és felkockázom (mint a csirkeaprólékot a raguleveshez).
A finomra vágott hagymát 5 dkg zsírban aranybarnára pirítom, rászórom a paprikát és rádobom a malacaprólékot.
Sóval, őrölt borssal és babérlevéllel fűszerezem, majd lefedve, időnként megkeverve majdnem puhára párolom.
Ekkor annyi vizet adok hozzá, amennyi levest szeretnék főzni.
A lisztből és a zsírból egy világos rántást készítek, a leveshez adom és a húst puhára főzöm.
Tálalás előtt citromlével ízesítem és hozzákeverem a tejfölt.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi vargabéles » Erdélyi tárkonyos tokány » Erdélyi salátaleves » Erdélyi zakuszka
» Erdélyi gulyásleves » Vinetta (erdélyi étel) » Erdélyi túrós palacsinta » Erdélyi túrófánk
» Erdélyi fokhagymaleves » Erdélyi borsos tokány » Erdélyi rakott káposzta » Erdélyi paradicsomleves
» Erdélyi töltike » Erdélyi Piskóta » Erdélyi leves » Erdélyi főtt túrós tekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.