| Erdélyi töltött paprika receptHúsételek Hozzávalók: 10 db. tölteni való zöldpaprika, 30 dkg. sűrített paradicsom, l nagy fej vöröshagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 45 - 5o dkg. sertéshús, 15 dkg. rizs, 2 db. tojás, 2 evőkanál liszt, 2 - 3 evőkanál kristálycukor, só, l mokkás kanál őrölt fekete bors, 1 késhegynyi morzsolt csombor ( borsikafű), 3 - 4 szál zellerzöld. Elkészítés: A zöldpaprikákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk, ereit kiskanállal kikaparjuk. A zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, a húst ledaráljuk, a rizst enyhén sós vízben félig megfőzzük. A vöröshagymához hottáadjuk a darált húst, a rizst, a felvert tojásokat, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi borsikafűvel is ízesitjük, majd a paprikákat ezzel a masszával megtö9ltjük. Kevés visszaradt zsírral vékony rántást készítünk, majd ezt felöntjük kb. 8 dl. vízzel, amibe előzetesen belekevertük a sűritett paradicsompürét is. A kis fej vöröshagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk és néhány szál zellerzölddel a léhez adjuk.Ha a lé felfőtt ízesitjük sóval, őrölt fekete borssal, kristálycukorral, majd a tűzről leéve lefedve belerakjuk a töltelékeket és lassú tűzön készre főzzük. Tejföllel, sós burgonyakörettel kínáljuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |