Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi töltött paprika recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 db. tölteni való zöldpaprika,
30 dkg. sűrített paradicsom,
l nagy fej vöröshagyma,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evőkanál sertészsír,
45 - 5o dkg. sertéshús,
15 dkg. rizs,
2 db. tojás,
2 evőkanál liszt,
2 - 3 evőkanál kristálycukor,
só,
l mokkás kanál őrölt fekete bors,
1 késhegynyi morzsolt csombor ( borsikafű),
3 - 4 szál zellerzöld.

Elkészítés:
A zöldpaprikákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk, ereit kiskanállal kikaparjuk. A zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, a húst ledaráljuk, a rizst enyhén sós vízben félig megfőzzük. A vöröshagymához hottáadjuk a darált húst, a rizst, a felvert tojásokat, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi borsikafűvel is ízesitjük, majd a paprikákat ezzel a masszával megtö9ltjük.
Kevés visszaradt zsírral vékony rántást készítünk, majd ezt felöntjük kb. 8 dl. vízzel, amibe előzetesen belekevertük a sűritett paradicsompürét is. A kis fej vöröshagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk és néhány szál zellerzölddel a léhez adjuk.Ha a lé felfőtt ízesitjük sóval, őrölt fekete borssal, kristálycukorral, majd a tűzről leéve lefedve belerakjuk a töltelékeket és lassú tűzön készre főzzük.
Tejföllel, sós burgonyakörettel kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött karaj » Szardíniás töltött tojás » Töltött bárány » Fahéjas töltött fánk
» Sajttal töltött fasírt » Töltött fasírt sonkával » Töltött ostya II. » Babpaprikás
» Erdélyi vargabéles » Töltött libamell » Töltött tojás Emyke módra » Csirkepaprikás másképp
» Töltött káposzta Ági módra » Galyasági töltött tojás » Töltött sült krumpli » Töltött májas tojások


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.