Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ćevapčići recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
300 g darált marhahús
pirospaprika (kaliforniai paprika)
ajvár (padlizsános paprikakrém)
1 gerezd fokhagyma
fél teáskanál kömény
őrölt pirospaprika
1 tojás
olívaolaj

A salátaöntethez:
saláta
uborka
hagyma
paradicsom
chili
feta sajt

Elkészítés:
A pirospaprikát (kaliforniai) és egy gerezd fokhagymát darabokra aprítunk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a darált húst, 1 teáskanál ajvárt (én kihagyom, vagy csak padlizsánt teszek bele), köményt, tojást, sót, borst és sok-sok paprikát.
Gyúrjuk jól össze, és tegyük félre pihenni kicsit.
A darált húsból formázzunk kolbászt. Megpirítjuk egy nagy serpenyőben (olívaolajon), és mindkét oldalát öt percig sütjük.

Saláta hozzá: bármilyen elkészítésű saláta illik hozzá a felsorolt alapanyagokból, de általában tzatzikivel kínálják.
+ a mennyei sajt, amivel megszórjuk a végén:)

Tanácsok:
JÓ étvágyat ehhez a finom bosnyák ételhez!

(két személyre vannak írva az alapanyagok.)

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: bogyoka6


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Füstölt pulykamell spárgával » Vadasszerűség sertéshúsból » Sonkás-gombás karaj » Zöldséges csirkecomb
» Töltött gömb cukkinik » Csirkés-lecsós rakott krumpli » Gorgonzolás körtés csirkecomb » Narancsszószos csirkemell
» Sajtos csirketócsni » Sertésborda keleti módra » Gombás zúzaragu » Laskagombás tarja
» Sajtos pulykamellrolád » Sonkával töltött burgonya. » Töltött fasírt » Pácolt hús


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.