Tutireceptek.hu fejléc

Olasz paradicsommártás recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 evőkanál olaj,
1 hagyma,
15 dkg darált hús,
1 sárgarépa,
1 zellergumó,
2 csomag hámozott paradicsomkonzerv, vagy 2 doboz paradicsompüré, (ízlés szerint)
só, őrölt bors,
1 babérlevél

Elkészítés:
Az olajon, erős tűzön megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megreszelt zöldségeket, és azokkal tovább pirítjuk.
Ha már szép sárga színük van, közé keverjük a darált húst, és további öt percig pirítjuk. Végül beleadjuk a paradicsompürét, a fűszereket és még egyszer annyi vizet, mint amennyi az eddigi hozzávalók mennyisége.
Lefedve, lassú tűzön 1-2 órán át főzzük. Ha vizet elfőné, pótoljuk. A belevalónak teljesen szét kell főni, krémmé kell puhulni. Az olasz paradicsommártást lehet hús nélkül, esetleg apróra vágott sonkával, vagy sonkával meg gombával készíteni.

Tanácsok:
Általában dupla, illetve tripla adagot készítek, és a felét lefagyasztom, így legközelebb csak tésztát főzök, és kiengedem a szószt.


A receptet beküldte: kiss67


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz tál » Olasz sertéskaraj » Olasz saláta öntet » Gnocci olaszos mártásban
» Olasz spagetti saláta » Olasz szendvics másképpen » Olasz kávéfagyi » Olaszos rántotta
» Olaszos göngyölt fasírt » Olasz tésztasaláta » Olaszos zöldbab » Olaszos rakott burgonya
» Olasz kenyérsaláta » Olasz zöldséges tészta » Olasz rakott csirke » Olasz fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.