Tutireceptek.hu fejléc

Falusi borda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
csontozott tarjaszeletek

bors
kömény
majoránna
krumpli
tojás
liszt
tejföl
fokhagyma
olaj

Elkészítés:
A csontozott sertéstarja szeleteket sózva, borsozva, kis őrölt köménnyel, majoránnával meghintve tepsiben alufólia alatt másfél óráig sütöm, majd leveszem róluk az alufóliát és félóráig ugyanott még pirulnak.
Amíg a hús sül, elkészítem a tócsit:
Nyers burgonyát lereszelek, hozzáadok 2 egész tojást, 2-3 ek. lisztet, 1/2 pohár tejfölt, sót, borsot. Az állaga a nokedlitésztánál sűrűbb legyen, de gyorsan kell vele dolgozni, mert a só hatására a krumpli levet ereszt.
Teflonserpenyőben 2-3 ek. olajon palacsintaméretű, minél vékonyabb lepényeket készítek, mindkét felét megsütve - ugyanúgy, mint a palacsintának. A kész tócsit félbehajtom, beleteszek egy szelet sült tarját, egy szelet sajtot, a tetejére vastagon fokhagymás tejfölt kenek és a forró sütőben összesütöm, amíg a tejföl a tetején megkocsonyásodik.
Forrón tálalom.

Tanácsok:
A tócsit szimultán érdemes több serpenyőben sütni.


A receptet beküldte: mbejus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia borjúborda » Pikáns sertésborda » Ketchupos borda » Brabanti sertésborda
» Betyárborda » Milánói sertésborda » Temesvári sertésborda » Gombás rakott borda
» Részeges sertésborda » Debrecenis borda » Fűszeres sertésborda » Sertésborda Gellért módra
» Falusi paszulyleves » Bárányborda fűszervajjal » Sertésborda tanya módra » Emeletes Sertésborda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.