Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Falusi egresleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40dkg egres
10-15dkg barna cukor
fahéj
szegfűszeg
darabka citromhéj
2dl tejfől
2 ek liszt

Elkészítés:
Az egrest megtisztítjuk:a bogyók két végén lévő szárrészt és kocsánylevelet vágd le.
Forraljuk fel a vizet a barna cukorral és a fűszerekkel.
Tegyük bele a bogyókat,s ha újból felforrt,a liszttel elkevert tejfőllel sűritsük be.
Jól kiforraljuk.
Tálalhatjuk melegen is,de lehűtve az igazi,amikor az ízek összeérnek,s a leves kellemesen savanykásan üdít.


A receptet beküldte: NYÁRI MÁRTA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Falusi borda » Falusi paszulyleves » Falusi fehér kenyér » Falusi pecsenye
» Csípős falusi kocsonya » Tejszínes egresleves » Falusi rakott káposzta » Falusi csirke birsalmával
» Falusi töltött zsemle » Falusi csöröge » Segesvári egresleves » Falusi mákos
» Kapros pulykaraguleves » Ananászkrémleves » Székely csalánleves » Savanyú leves velővel


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.