Tutireceptek.hu fejléc

Falusi egresleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40dkg egres
10-15dkg barna cukor
fahéj
szegfűszeg
darabka citromhéj
2dl tejfől
2 ek liszt

Elkészítés:
Az egrest megtisztítjuk:a bogyók két végén lévő szárrészt és kocsánylevelet vágd le.
Forraljuk fel a vizet a barna cukorral és a fűszerekkel.
Tegyük bele a bogyókat,s ha újból felforrt,a liszttel elkevert tejfőllel sűritsük be.
Jól kiforraljuk.
Tálalhatjuk melegen is,de lehűtve az igazi,amikor az ízek összeérnek,s a leves kellemesen savanykásan üdít.


A receptet beküldte: NYÁRI MÁRTA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Falusi borda » Falusi csirke birsalmával » Falusi rakott káposzta » Falusi csöröge
» Falusi fehér kenyér » Falusi paszulyleves » Tejszínes egresleves » Falusi pecsenye
» Segesvári egresleves » Falusi töltött zsemle » Falusi mákos » Csípős falusi kocsonya
» Vegyes leves » Tejfölös vargányaleves. » Strassbourgi zöldségleves » Kolbászleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.