Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Finn halsaláta recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
40 dkg tengeri halfilé
10 dkg áfonya
2 db savanyú uborka
2 db újhagyma
5 evőkanál majonézmártás
1 kávéskanál mustár
1 késhegynyi őrölt bors
4 evőkanál olívaolaj
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1/2 citrom leve
1 kávéskanál méz
4-5 db salátalevél

Elkészítés:
A halszeleteket csíkokra vágjuk, megszórjuk őrölt borssal, fűszerkeverékkel, 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a vékony karikára vágott hagymát (felhasználva a zöldjét is).
A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk és kibélelünk vele egy tálat.
A bepácolt halcsíkokat egy serpenyőben vagy wokban 2 evőkanál olívaolajjal átsütjük, óvatosan rázogatva, hogy ne főjön szét és kihűtve lazán összekeverjük a hagymás uborkával, majd a salátalevelekre halmozzuk.
A majonézt elkeverjük a mustárral, citromlével, mézzel, a maradék olíva olajjal és leöntjük vele a hagymás, uborkás halat.
A végén az egészet megszórjuk áfonyával.

Tanácsok:
Előételként és vacsora ételként is megállja a helyét, - nagyon finom, ízletes étel.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Avokádós tonhalsaláta » Hagymás tintahalsaláta » Orosz halsaláta » Tonhalsaláta I.
» Majonézes halsaláta » Újkrumplis tonhalsaláta » Tonhalsaláta sietősöknek » Rizses tonhalsaláta
» Diétás halsaláta » Halsaláta » Mexikói halsaláta » Zöldbabos tonhalsaláta
» Zelleres halsaláta » Halsaláta Maja módon » Céklás halsaláta » Diós-majonézes halsaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.