| Fokhagymakrémleves mustárral receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: - 2 ek. mustár - 2 ek. liszt - 1 dkg márványsajt - olaj - só - bors - 2 fej fokhagyma - 1 l zöldségleves - 1 csokor petrezselyem - 2 dl tejföl - 4 dl tej Elkészítés: A fokhagymát apró szeletekre vágjuk--> olajon megpároljuk--> egy kis olajat hozzáöntve 2 evőkanál liszttel rántást készítünk. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet --> zsemleszínűre pirítjuk a rántást. A zöldséglevest kevergetés közben hozzáöntjük, összekeverjük--> A tejet +tejfölt jól elkeverjük, és azt is a leveshez adjuk. Sóval+borssal fűszerezzük, egy percig még forraljuk, de közben kevergetjük --> tűzről levéve mustárt keverünk hozzá, majd botmixerrel kevésbé darabossá tesszük. Tanácsok: Tálaláskor morzsoljunk a forró leves közepére márványsajtot. A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |