Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kölesganca recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
köles,
só,
teljesőrlésű liszt,
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Régebben böjti étel volt. a megmosott kölest fedő alatt, vízben, sóval puhára párolták. Annyi teljesőrlésű liszttel keverték el, amennyit felvett. Folyamatos keverés mellett addig főzték, míg el nem vált az edény falától. Forró, olajos kanállal tepsibe szaggatták és sütőben rószaszínüre sütötték.

Tanácsok:
A köles főzéséhez legalább 3x-os mennyiségű vízre van szükség. Sok jó dolog elmondható erről a gabonáról, de szerintem az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy lugosító hatással bír.
Köretként, vagy önálló ételként, salátával is nagyon finom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: főzős


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsó pörkölt » Gyöngyhagymás tészta » Csípős sajtfasírt » Gombás curry zöld rizzsel
» Vega töltött burgonya » Karfiolpuffi » Juhsajt szezámos bundában » Calvados krumpli
» Szudáni padlizsánkrém » Görög gomba » Golyók » Bulgur / törtbúza / saláta
» Rakott répa » Sült zöldségek » Zöld tészta » Cukkinis lepény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.