Tutireceptek.hu fejléc

Kölesganca recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
köles,
só,
teljesőrlésű liszt,
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Régebben böjti étel volt. a megmosott kölest fedő alatt, vízben, sóval puhára párolták. Annyi teljesőrlésű liszttel keverték el, amennyit felvett. Folyamatos keverés mellett addig főzték, míg el nem vált az edény falától. Forró, olajos kanállal tepsibe szaggatták és sütőben rószaszínüre sütötték.

Tanácsok:
A köles főzéséhez legalább 3x-os mennyiségű vízre van szükség. Sok jó dolog elmondható erről a gabonáról, de szerintem az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy lugosító hatással bír.
Köretként, vagy önálló ételként, salátával is nagyon finom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: főzős


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns rizsgombóc » Almás-sajtos burgonya » Avokado krém másképp » Patiszonos halfasírt
» Extra rántott sajt » Rakott krumpli kukoricával » "Keleti" káposzta » Csőben Sült Gnocci hagymával
» Pácolt camembert » Kacsazsír Rámából » Krumplifasírt » Legényfogó káposztaleves
» Búzakolbász » Burgonyás cukkinifasírt » Rántott túró » Mediterrán tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.