Tutireceptek.hu fejléc

Kölesganca recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
köles,
só,
teljesőrlésű liszt,
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Régebben böjti étel volt. a megmosott kölest fedő alatt, vízben, sóval puhára párolták. Annyi teljesőrlésű liszttel keverték el, amennyit felvett. Folyamatos keverés mellett addig főzték, míg el nem vált az edény falától. Forró, olajos kanállal tepsibe szaggatták és sütőben rószaszínüre sütötték.

Tanácsok:
A köles főzéséhez legalább 3x-os mennyiségű vízre van szükség. Sok jó dolog elmondható erről a gabonáról, de szerintem az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy lugosító hatással bír.
Köretként, vagy önálló ételként, salátával is nagyon finom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: főzős


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós lepény » Karfiolos-sajtos puffancs » Zöldség fasírt » Szójaragu
» Sajtos cukkinifasírt » Párolt zöldségtál » Májusi sajtos batyu » Gombás pogácsa
» Kagylókrémleves » Bulgur / törtbúza / saláta » Krumplival töltött káposzta » Édes sütőtökpüré mackó-módra
» Padlizsánkrém kimélő » Saganaki (görög rántott sajt) » Spenótos-túrós wrap » Rizzsel töltött paradicsom


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.