| Fokhagymás vadlibamell receptHozzávalók: 1kg libamell, só, 4 gerezd fokhagyma, 80 g füstölt szalonna, őrölt fekete és fehér bors, 5dkg zsír, 1 db vöröshagyma, 2dkg liszt, kakukkfű Elkészítés: A libamellet kicsontozzuk, és bedörzsöljük a sóval összezúzott fokhagymával, majd vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Megszórjuk őrölt fekete és fehér borssal, és pár órát hideg helyen állni hagyjuk. Forró zsírban megpirítjuk a liba melleket, és a zsírból kiszedjük. A maradék zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, a libamelleket visszatesszük, forró vizet öntünk alá, és lefedve sütőben készre pároljuk. Időnként saját levével locsolgatjuk. A kész vadliba melleket kiszedjük, a pecsenye levét megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, megpirítjuk, és kevés vízzel felöntjük, összeforraljuk, és átszűrjük. A puhára párolt húst szeletekre vágjuk, tálra tesszük, és leöntjük a pecsenyelével. Tanácsok: Forgatott krumplival tálaljuk és könnyű vörösborral kínáljuk. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |