| Fokhagymás szendvicskrém juhsajttal receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 2 fej fokhagyma 2 teáskanál olívaolaj 10 dkg dióbél 2 paradicsom 5 bazsalikomlevél 20 dkg juhtúró 10 dkg natúr Krémsajt evőkanál tejszín, só Elkészítés: A fokhagymafejek hegyét a végétől kb. 1 cm-nyíre felvágjuk, az olívaolajt a vágott felületre csöpögtetjük, a fokhagymát a vágott felületével fölfelé alufóliába burkoljuk, majd a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Kicsomagoljuk, hagyjuk kihűlni és a puha belsejét, kinyomjuk. A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, és finomra vágjuk. A dióbelet szárazon megpirítjuk, durvára daraboljuk. A bazsalikomleveleket megmossuk, leitatjuk, finomra vágjuk. A sajtot a fokhagymával és a tejszínnel együtt összeturmixoljuk, hozzáadjuk a diót, a paradicsomot és a bazsalikomot, ha szükséges, megsózzuk. Mindenféle kenyérrel finom. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |