Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás tarja recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Párolt káposzta

Hozzávalók:
1 fej káposzta,
2-3 evőkanál olívaolaj,
2 csapott teáskanál tengeri só,
2 csapott teáskanál ételízesítő,
1 csapott teáskanál bors,
2 evőkanál ecet,
ízlés szerint édesítőszer.

Fokhagymás tarja:

Hozzávalók:
8-10 szelet tarja,
1-2 evőkanál tengeri só,
1 evőkanál bors,
1-2 evőkanál curry,
2 egész fej fokhagyma (pechesebb esetben fokhagyma krém v. granulátum),
kb. 2.5 dl olívaolaj.

Elkészítés:
A káposztát kettéhasítjuk, aztán vékony csíkokra vágjuk fel. Forró olajon megdinszteljük, közben apránként megsózzuk, ettől némi levet enged.
A hatást fokozandó némi borssal, ételízesítővel fedő alatt pároljuk, közben, ha szükséges, pici vizet adunk hozzá. Amikor a káposzta megpuhult, az ecetet és az édesítőszert keverjük hozzá, végül pár percig összefőzzük.

A hússzeleteket megmossuk, megszárítjuk, mindkét oldalát kissé megklopfoljuk, széleit fél-fél centire bevagdaljuk.
A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük, aztán kb. 1 teáskanálnyi olívaolajjal, kis tálkában összekeverjük.
A hússzeletek mindkét oldalát sóval, borssal, curryvel alaposan befűszerezzük, majd a fokhagyma masszával kenjük be.Forró olajban sütjük meg a hús mindkét oldalát, fedő alatt.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sertésmáj 2 » Fokhagymás sült burgonya » Fokhagymás brokkolisaláta » Sajtos tejfölös tarja
» Mustáros sertéstarja » Fokhagymás pácolt hús » Fokhagymáscsirke baconban » Fokhagymás nyúlcomb
» Sertés tarja olaszosan » Fokhagymás répasaláta » Fokhagymás ponty » Sült tarja zöldségekkel
» Fokhagymás kapros krémsajt » Mézes-mustáros tarja » Fokhagymás camembert-leves » Cigánypecsenye tarjából


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.