Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás halfilé recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 kg fagyasztott szálkamentes tengeri halfilé (pl. tonhal)
2-3 dl tej
2 evőkanál margarin
3 gerezd fokhagyma
grill, fűszerkeverék
só, bors

Elkészítés:
A halat szobahőmérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtőbe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk.
Lecsurgatjuk a halszeletekről a tejet, fűszerkeverékkel meghintjük, szükség esetén borsozzuk, sózzuk. Teflonedényben megolvasztjuk a margarint, beletesszük a halat és fedő alatt, mindkét oldalán 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg őket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedőt levéve, mindkét oldalát megpirítjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás vaj » Fokhagymás-paprikás omlett » Fokhagymás ízesítő » Halfilé kakastaréjjal
» Fokhagymás sertésmáj 2 » Fokhagymás sült oldalas » Fokhagymás csirkemáj sütve » Tengerihal fokhagymásan
» Fokhagymás Röfihús » Fokhagymás padlizsán » Fokhagymás sült hal » Fokhagymás máj
» Sajtos-fokhagymás csirke » Fokhagymás libacomb » Tengeri halfilé rizzsel » Fokhagymás csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.