Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás halfilé recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 kg fagyasztott szálkamentes tengeri halfilé (pl. tonhal)
2-3 dl tej
2 evőkanál margarin
3 gerezd fokhagyma
grill, fűszerkeverék
só, bors

Elkészítés:
A halat szobahőmérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtőbe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk.
Lecsurgatjuk a halszeletekről a tejet, fűszerkeverékkel meghintjük, szükség esetén borsozzuk, sózzuk. Teflonedényben megolvasztjuk a margarint, beletesszük a halat és fedő alatt, mindkét oldalán 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg őket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedőt levéve, mindkét oldalát megpirítjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sajtkrémleves » Diós fokhagymás túrógolyó » Fokhagymás-mustáros tarja » Fokhagymás csülökfalatkák
» Fokhagymás csirkecsíkok » Pirított fokhagymás saláta » Csípős fokhagymás pecsenye » Gombás halfilé
» Fokhagymás csirkemáj sütve » Fokhagymás gombaleves » Fokhagymás ecetes szilva » Fokhagymás csirkemell
» fokhagymás sült karaj » Tengeri halfilé másképpen » Fokhagymás tejfölös tészta » Fokhagymás-fűszeres lazac


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.