Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Füstölt halsaláta recept

Kategória:
 Halas ételek
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 konzerv sprotni (apró halak dobozban), 25 dkg héjában fõtt burgonya, 1 nagyobb savanykás alma, 2 keményre fõtt tojás, 1 nagy fej lilahagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál almaecet (vagy egyéb gyenge ecet), ízlés szerint só és törött bors.

Elkészítés:
A halkonzervet levébõl leszûröm. A fõtt burgonyát meghámozom és vékony karikákra aprítom. Az almát megmosom, kicsumázom és héjastól apró kockákra vágva, azonnal meglocsolom az ecettel. A tojást is felkockázom. A megtisztított hagymát nagyon finomra vágom és megsózva összekeverem, hogy a só egyenletesen érje. Salátástálban összekeverem a majonézt a tejföllel, a mustárral, a füstölt hal levével, és a törött borssal ízesítem. Belekeverem az ecetes almakockákat, a burgonyát, a tojást és a hagymát, majd jól összekeverem, csak ezután adom hozzá a darabokra tört halakat. Nagyon óvatosan összeforgatom, majd befedem és a hûtõszekrényben legalább 3 órán keresztül - de még jobb, ha egy egész napon át - érlelem. Tálalás elõtt ismételten összekeverem és a nagyon finomra aprított petrezselyemzölddel meghintem.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi füstölt kolbász » Füstöltsajt leves » Spagetti füstölt tarjával » Füstölt sajtos csirkemell
» Füstöltkrém » Elzászi füstölt csülök » Tonhalsaláta sietősöknek » Zöldbabos tonhalsaláta
» Füstölt sonkás kanapé » Füstölt sajtos muffin » Újkrumplis tonhalsaláta » Céklás halsaláta
» Finn füstölt halleves » Füstölt halas rösti » Rakott hús füstöltsajttal » Füstölt sajtos leves


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.