Tutireceptek.hu fejléc

Füstölt halsaláta recept

Kategória:
 Halas ételek
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 konzerv sprotni (apró halak dobozban), 25 dkg héjában fõtt burgonya, 1 nagyobb savanykás alma, 2 keményre fõtt tojás, 1 nagy fej lilahagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál almaecet (vagy egyéb gyenge ecet), ízlés szerint só és törött bors.

Elkészítés:
A halkonzervet levébõl leszûröm. A fõtt burgonyát meghámozom és vékony karikákra aprítom. Az almát megmosom, kicsumázom és héjastól apró kockákra vágva, azonnal meglocsolom az ecettel. A tojást is felkockázom. A megtisztított hagymát nagyon finomra vágom és megsózva összekeverem, hogy a só egyenletesen érje. Salátástálban összekeverem a majonézt a tejföllel, a mustárral, a füstölt hal levével, és a törött borssal ízesítem. Belekeverem az ecetes almakockákat, a burgonyát, a tojást és a hagymát, majd jól összekeverem, csak ezután adom hozzá a darabokra tört halakat. Nagyon óvatosan összeforgatom, majd befedem és a hûtõszekrényben legalább 3 órán keresztül - de még jobb, ha egy egész napon át - érlelem. Tálalás elõtt ismételten összekeverem és a nagyon finomra aprított petrezselyemzölddel meghintem.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Füstölt húsos karalábé » Elzászi füstölt csülök » Füstöltsajt - krémleves » Tonhalsaláta sietősöknek
» Halsaláta Maja módon » Füstölt sajtos penne » Füstölthús leves » Füstölt sajtos csirkemell
» Céklás halsaláta » Bableves füstölt csülökkel » Tonhalsaláta » Füstölt pulykamellsaláta
» Halsaláta » Hagymás tintahalsaláta » Füstöltsajt leves » Zelleres halsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.