Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Akbari birka-pulao recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg rizs
50 dkg sovány birkahús
6 teáskanál kocsonyásodott húsleves
1/2 teáskanál piros chilipor
1 apró gyömbér
4 db szegfűszeg
5 fokhagymagerezd
1 fej hagyma
8 dkg mazsola
2 teáskanál vegeta
csipetnyi só
1 babérlevél
1 kis darab fahéj
1 teáskanál erős paprika
1 evőkanál ghí

Elkészítés:
Mossuk meg és áztassuk a rizst 15 percig. Főzzük a birkahúst a babérlevéllel, a szegfűszeggel, gyömbérrel és fokhagymával, míg egészen megpuhul. Vegyük ki ezután a gyömbért, a fokhagymát és a babérlevelet. Ghíben süssük halványbarnára az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a főtt birkahúst, a piros chiliport, ízlés szerinti mennyiségű sót, kocsonyásodott húslevest, és főzzük kb. 25 percig lassú lángon. Keverjük hozzá a rizst, a mazsolát és a fahéjat; lassú tűzön addig sütjük, míg minden rizsszem teljesen külön nem válik. Melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti tárkonyos bárány » Göcseji pecsenye » Chilis csirke földimogyoróval » Svártli
» Pásztorábránd zöldségekkel » Ananászos rakott csirke » Gyros otthon » Ínyenc paprikás csirke
» Majoránnás sertéskaraj » Mogyorószószos csirkemell » Káposztás tarja » Tokai részeges csirke
» Cigánypecsenye másképp » Zacskós csirke » Erdélyi tormás hús » Almás-szilvás csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.