Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsgombócok sajtmártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
500 g darált hús (legjobb a sertés- és marhahús keveréke)
250 ml húslevesalaplé
200 ml fehérbor
100 g tejszínes ömlesztett sajt
125 ml habtejszín
100 g zöld olívabogyó
1 teáskanál étkezési keményítő
1 tojás
zsemlemorzsa (két zsemléből is elkészíthetjük)
friss petrezselyemzöld vagy snidling

őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma

Elkészítés:
A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. A darált húst keverjük össze a tojással, a hagymával és egy kevés zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk meg, majd alaposan dolgozzuk össze.
A húsos masszából készítsünk 12 húsgombócot. Mindegyikbe fúrjunk egy lyukat, tegyünk bele egy olívabogyót, majd hengergessük össze.
A húslevest és a bort öntsük egy fazékba, majd tegyük bele a húsgombócokat. Lefedve főzzük kb. 10 percig, majd szedjük ki és tegyük félre. A sajtot olvasszuk fel a boros húslevesben, sűrítsük be a némi vízzel elkevert étkezési keményítővel, majd adjuk hozzá a tejszínt is. Keverjük a mártáshoz az apróra vágott petrezselyemzöldet vagy a snidlinget és a maradék apróra vágott olívabogyót. Végül a kész mártással öntsük le a húsgombócokat.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes húsgombócok » Húsgombócok curry szószban » Mediterrán húsgombócok » Csirkemell sajtmártással
» Körte diós sajtmártással » Pulykamell sajtmártással » Húsgombóc sajtmártással » Füstöltsajtos húsgombócok
» Tortelloni sajtmártással » Rizsgombóc sajtmártással » Sült karfiol sajtmártással » Túrógombóc sajtmártással
» Aszalt szilvás húsgombócok » Görög húsgombócok » Szabolcsi karaj » Gesztenyével töltött fácán


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.