Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres vaddisznó recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg vaddisznóhús,
2 szál sárgarépa,
2 szál zellerszár,
2 fej vöröshagyma,
3 dl vörösbor,
1 evőkanál ecet,
1 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
3 dkg étcsokoládé,
2 dkg mazsola,
bors,
egy darabka fahéj,
liszt,
olaj,
só.

Elkészítés:
Előző nap készítsük el a pácot: aprítsunk fel egy szál zellert, egy répát és egy hagymát. Adjuk hozzá a babért, az ecetet, 2 dl bort, a fahéjat, 1 kávéskanál egész borsot, forraljuk fel, és főzzük 10 percig. Amikor kihűlt, keverjük össze a hússal, és tegyük hűtőbe egy napra.
Másnap aprítsuk fel a maradék zöldséget is, 5-6 evőkanál olajban pároljuk 5 percig, öntsük bele a húst, pirítsuk meg, majd jöhet a maradék bor. Amikor elpárolgott, sózzuk, és engedjük fel 4 dl vízzel. Nagyon lassan főzzük két órán át, időnként kevergetve. Ha a vizet elfőtte, pótoljuk.
Amikor megpuhult, szűrőkanállal szedjük ki a húst, és a levet sűrítsük be egy evőkanál liszttel. Hogy különlegesebb legyen a vad íze, szórjuk bele a felaprított csokit, a mazsolát, a fenyőmagot, végül tegyük vissza a húst. Néhány percig hagyjuk állni, és csak azután tálaljuk.

Elkészítési idő: 180 perc
Kalóriatartalom: 443 kcal

A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás vaddisznóragu » Fűszeres almás pite » Fűszeres leves » Fűszeres tepsis csirke
» Fűszeres meleg szendvics » Fűszeres karajcsíkok » Almás pite - fűszeresen » Fűszeres nyárs
» Fűszeres palacsintalángos » Kenőmájas fűszeresen » Fűszeres kávé » Zöldfűszeres gombafejek
» Fűszeres rántottcsirkemell » Fűszeres halsült » Fűszeres keksz » Fűszeres krumplitál


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.