Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lilahagymás pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
T é s z t a :

50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 ek. só
1 db tojás
0,5 dl tej
2-3 dl tejföl
1 csipet cukor
3 dkg élesztő


T ö l t e l é k :
4 dkg vaj vagy ennek megfelelő étolaj
2-3 fej lilahagyma

Elkészítés:
A cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidolgozzuk. 2 órát hűvös helyen pihentetjük.
Közben elkészítjük a hagymás rátétet.
A lila hagymákat apróra vágjuk és pirosra sütjük, hagyjuk langyosra hűlni.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd a hagyma 3/4 részével megkenjük.
Hajtogatjuk: a tészta felső harmadát a középső harmadra hajtjuk, majd az alsó harmadát ennek a tetejére. A maradék hagymát ekkor kenjük a tésztára. Mindkét oldalról behajtjuk a tésztát a közepéig, majd kettéhajtjuk.
Hűvös helyen legalább fél -, 1 órát pihentetjük.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, berácsozzuk és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kissé távol egymástól és hagyjuk még 30 percig kelni.
Ezalatt előmelegítjük a sütőt 250°-ra.
Lekenjük tojással, vigyázva, hogy az oldalára ne csurogjon le! Szép sárgára megsütjük.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Cilumiluci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Apró sajtos pogácsa » Ottfelejtett pogácsa » Sajtos karfiolpogácsa » Szerelem pogácsák
» Finom burgonyás pogácsa » Túrós pogácsa egyszerűen » Kolbászos pogácsa » Ecetes pogácsa
» Sajtos-burgonyás pogácsa » Marcsa pogácsa » Boszorkány pogácsa » Gyors sajtos pogácsa
» Mami pogácsája » Abbahagyhatatlan pogácsa » Túrós zabpelyhes pogácsa » Leveles tepertös pogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.