Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés álom recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
20 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
12 evőkanál víz
Krém:
25 dkg vaj vagy Rama
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag gesztenyemassza (250 g)
0,33 l habtejszín
1 csomag habfixáló
Máz:
2 tábla tortabevonó vagy étcsokoládé
10 dkg vaj vagy Rama
Kb. 1 dl tej

Elkészítés:
Tészta: A tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A tojás sárgákat a többi cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a vizet, összekeverem a tojásfehérjével, végül kanalanként hozzáadom a lisztet és a benne elkevert sütőport. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsül.
Krém: A vajat a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzákeverem a gesztenyemasszát. A habtejszínt a habfixálóval habosra verem és a krémhez adagolom. Ezt a krémet a kihűlt piskótára kenem. Én nem szeretem, ha nagyon édes, de aki édesszájú, tehet bele több cukrot. Az édesítés függ attól is, milyen a gesztenyemassza, ha eleve cukrozott, akkor nem kell bele cukor, de ha nem, akkor tanácsos egy kevés porcukrot keverni a krémhez.
Máz: A csokit a vajjal és a tejjel felolvasztom és a krémre öntöm. Simítólapáttal és a tepsi rázogatásával óvatosan elegyengetem. Hűtőben kb. 1 óra alatt megdermed, akkor lehet szeletelni.

Tanácsok:
Nem olcsó süti, de nagyon finom.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: bogancs71


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés pulykatekercs » Nagyi gesztenyés tekercse » Gesztenyés habos torta » Gesztenyés rolád
» Gesztenyés kekszgolyók » Gesztenyés desszert » Gesztenyés finomság » Gesztenyés káposztaleves
» Gesztenyés tekercs 2. » Gesztenyés almatorta » Gesztenyés falatka » Gesztenyés diós szelet
» Gesztenyés csirkemell » Gesztenyés babapiskóta » Gesztenyés kosarak » Gesztenyés piskótarolád


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.