Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés fincsi tekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A kakaós lapokhoz

200 g darált háztartási keksz
100 g vaj
100 g porcukor
20 g kakaópor
2 evőkanál rum
80 ml tej

A töltelékhez

250 g gesztenyepüré
50 g porcukor
50 g darált háztartási keksz
50 g vaj
1 evőkanál rum

A tetejére

50 g étcsokoládé
1 teáskanál olaj

Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit kikeverjük.
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszerű végezni, ez később megkönnyíti a feltekerést.
Megkenjük őket a gesztenyés krémmel és bejgliszerűen felcsavarjuk.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket.
Ha a csokoládé megszilárdult, azonnal szeletelhető és fogyasztható.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés csokitorta » Gesztenyés fatörzs » Fincsi vörös bársony torta » Fincsi Almaleves
» Sajtos-szalonnás tekercs » Sonkás hústekercs » Káposztás tekercs » Pudigos tekercs...
» Gesztenyés keksz rolád » Pikáns hústekercsek » Aszalt szilvás tekercs » Gesztenyés kehely
» Túrós tekercs » Fincsi töltött tök » Csokoládés keksztekercs » Fincsi kefíres süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.