Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés fincsi tekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A kakaós lapokhoz

200 g darált háztartási keksz
100 g vaj
100 g porcukor
20 g kakaópor
2 evőkanál rum
80 ml tej

A töltelékhez

250 g gesztenyepüré
50 g porcukor
50 g darált háztartási keksz
50 g vaj
1 evőkanál rum

A tetejére

50 g étcsokoládé
1 teáskanál olaj

Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit kikeverjük.
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszerű végezni, ez később megkönnyíti a feltekerést.
Megkenjük őket a gesztenyés krémmel és bejgliszerűen felcsavarjuk.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket.
Ha a csokoládé megszilárdult, azonnal szeletelhető és fogyasztható.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés őrület » Mézes fincsi zserbó » Kókuszos habos tekercs » Tojástekercs
» Virslis tekercsek » Gesztenyés pulyka » Juhtúrós sonkatekercs » Szilvás csirkemelltekercs
» Brokkolis haltekercsek » Gesztenyés babapiskóta » Fincsi süti » Incsi-fincsi tésztasali :)
» Szalámis tekercs másként » Brokkolis fincsi tészta » Piskóta tekercs » Göngyölt karaj tekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.