Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés fincsi tekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A kakaós lapokhoz

200 g darált háztartási keksz
100 g vaj
100 g porcukor
20 g kakaópor
2 evőkanál rum
80 ml tej

A töltelékhez

250 g gesztenyepüré
50 g porcukor
50 g darált háztartási keksz
50 g vaj
1 evőkanál rum

A tetejére

50 g étcsokoládé
1 teáskanál olaj

Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit kikeverjük.
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszerű végezni, ez később megkönnyíti a feltekerést.
Megkenjük őket a gesztenyés krémmel és bejgliszerűen felcsavarjuk.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket.
Ha a csokoládé megszilárdult, azonnal szeletelhető és fogyasztható.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fincsi tejfölös csodasüti » Ferdinánd- tekercs » Gesztenyés patkó » Bihari szilvás tekercs
» Keksztekercs (Update 1) » Sajttekercs túróval töltve » Fincsi mokka turmix » Gesztenyés bejgli másként
» Egylapos mézes tekercs » Sonkás tekercs » Sajtos tekercs » Burgonya tekercs
» Gesztenyés keksz » Zöldségestekercs » Cicus pizzatekercse » Házi fincsi gyümölcs fagyi


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.