Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös, gombás nyelv recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Sertés (malac) nyelv,
Étolaj,
Vöröshagyma,
Gomba,
Tejföl,
Liszt,
Só, Bors, Vágottpetrezselyem,

Elkészítés:
A nyelvet megfőzzük sósvízben egy kisfej hagymával, ha puha, hidegvízzel leöblítjük és a vastag bőrét lehúzzuk (lekaparjuk)majd felszeleteljük 4-5 mm. vastag szeletekre.
Egy edényben olajat hevítünk és ezen apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolunk, majd rá-
tesszük a felszeletelt nyelvet és a főzővízből kb.
egy decit aláöntünk, fedő alatt pároljuk. A gombát
átöblítés után felszeletelve hozzátesszük, óvatosan sózzuk, borsozzuk, fedő alatt tovább pároljuk, míg a gomba puha nem lesz, majd a lisztes-tejfölös keverékkel besűrítjük. Ha a habarás megfőtt az ételben, a mártásnak krémszerűnek (nem hígnak) kell lenni!
Vágott petrezselymet keverünk hozzá és spagettivel,vagy csavart tészával tálaljuk


A receptet beküldte: fiti48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös gombaleves » Gombás burgonyarolád » Tejszínes-gombás szósz » Gombás burgonya
» Tejfölös pikáns csirkecomb » Gombás cukkinileves » Gombás-hagymás lepény » Szerb gombás zakuszka
» Sonkás vagy gombás batyu » Vajas-tejfölös csirkeragu » Gombás farfalle » Hagymás-gombás csirkemáj
» Gombás szárnyas » Tejfölös lecsós burgonya » Tejfölös- kekszes süti » Citromos-tejfölös csirke


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.