Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös, gombás nyelv recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Sertés (malac) nyelv,
Étolaj,
Vöröshagyma,
Gomba,
Tejföl,
Liszt,
Só, Bors, Vágottpetrezselyem,

Elkészítés:
A nyelvet megfőzzük sósvízben egy kisfej hagymával, ha puha, hidegvízzel leöblítjük és a vastag bőrét lehúzzuk (lekaparjuk)majd felszeleteljük 4-5 mm. vastag szeletekre.
Egy edényben olajat hevítünk és ezen apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolunk, majd rá-
tesszük a felszeletelt nyelvet és a főzővízből kb.
egy decit aláöntünk, fedő alatt pároljuk. A gombát
átöblítés után felszeletelve hozzátesszük, óvatosan sózzuk, borsozzuk, fedő alatt tovább pároljuk, míg a gomba puha nem lesz, majd a lisztes-tejfölös keverékkel besűrítjük. Ha a habarás megfőtt az ételben, a mártásnak krémszerűnek (nem hígnak) kell lenni!
Vágott petrezselymet keverünk hozzá és spagettivel,vagy csavart tészával tálaljuk


A receptet beküldte: fiti48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás zakuszka » Spárga és gombasaláta » Gombás sertésragu » Gombás-zöldborsós spagetti
» Gombás-cukkinis fasírt » Tejfölös süti » Tejfölös krumplifuta » Tejfölös húsgombóc
» Tejfölös pikáns csirkecomb » Sajtos-gombás halfilé » Gombás hagymaleves » Börzsönyi gombás máj
» Tejfölös tészta gazdagon » Diós, tejfölös szelet » Pizza tejfölösen » Vajas-tejfölös csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.