Tutireceptek.hu fejléc

Gombás masni recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
300 g masnitészta
400 g gomba
4 paradicsom vagy egy kis doboz sűritett paradicsom
1 kanál margarin vagy vaj
1 kisebb vöröshagyma
50 g füstölt sajt

köménymag
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A tésztát főzzük meg enyhén sós vizben. Lecsepegtetjük és elkeverjük a margarinnal. A serpenyőben forró olajon dinszteljük meg az apróra vagdalt hagymát. A gombát tisztítsuk meg, vagdossuk kisebb darabokra, fűszerezzuk köménnyel és a többi fűszerrel, dinszteljük, míg zsírjára sül. Aztán adjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot, és rövid ideig dinszteljük együtt. A kész mártást öntsük a tésztára és szórjuk meg petrezselyemzölddel és sajttal.

Tanácsok:
A gomba miatt kiemelkedően magas a rosttartalma, amely jó telítőértéket ad neki.
A tápanyagtartalom kb. 260 g készételre vonatkozik.
Rosttartalom: 6.84 gramm
WW: 8 pont

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 405 kcal
Szénhidráttartalom: 63.1 gramm
Zsírtartalom: 7.8 gramm

A receptet beküldte: Anetta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás, rakott tök » Májas gombás pite » Sonkás vagy gombás batyu » Gombás-almás kacsaleves
» Gombás töltött tök » Fokhagymás masni » Gombás húsgombóc » Gombás marhahús finoman
» Gombás-sajtos lecsó » Lengyel gombasaláta » Gombás kínai kel » Gombás párizsi
» Narancsos, gombás kacsa » Gombás tarjaszeletek » Fokhagymás-gombás karfiol » Gombás rakott csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.