Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás masnik recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött, leveles vajas tészta (40 dkg),
15 szelet húsos szalonna (sliced bacon),
1 tojás
10 dkg reszelt sajt,

a tészta nyújtásához: liszt.

Elkészítés:
A felengedett leveles tésztát félbevágjuk, majd belisztezett deszkán mindkét darabot 3 milliméter vastagra nyújtjuk. Az egyik lapra ráfektetjük a szalonnaszeleteket, a másik tésztalappal beborítjuk. Nyújtófával kissé összenyomjuk, majd éles késsel kétujjnyi széles, kb. 10 centi hosszú darabokra vágjuk. A tésztacsíkokat megcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. Felvert, enyhén sózott tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük, és forró sütőben (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.

Tanácsok:
Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás-pórés spagetti » Szalonnás lencse » Szalonnás burgonyasaláta » Szalonnás szendvicskrém
» Szalonnás csirkemellsült » Almás-szalonnás pecsenye » Szalonnás feltét pirítósra » Szalonnás sajtleves
» Hagymás, szalonnás röszti » Szalonnás-tojásos pite » Ponty szalonnásan » Tiroli szalonnás gombóc
» Szalonnás-sajtos falatkák » Szalonnás burgonyafőzelék » Szalonnás hagymás krumpli » Szalonnás rakottas


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.