Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás masnik recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött, leveles vajas tészta (40 dkg),
15 szelet húsos szalonna (sliced bacon),
1 tojás
10 dkg reszelt sajt,

a tészta nyújtásához: liszt.

Elkészítés:
A felengedett leveles tésztát félbevágjuk, majd belisztezett deszkán mindkét darabot 3 milliméter vastagra nyújtjuk. Az egyik lapra ráfektetjük a szalonnaszeleteket, a másik tésztalappal beborítjuk. Nyújtófával kissé összenyomjuk, majd éles késsel kétujjnyi széles, kb. 10 centi hosszú darabokra vágjuk. A tésztacsíkokat megcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. Felvert, enyhén sózott tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük, és forró sütőben (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.

Tanácsok:
Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás szendvicskrém » Szalonnás-sajtos falatkák » Szalonnás göngyölt zöldbab » Baconszalonnás csirkemell
» Szalonnás sajtleves » Szalonnás sertésmáj » Szalonnás sütőtökleves » Tiroli szalonnás gombóc
» Szalonnás lecsó » Szalonnás zsemlegombóc » Szalonnás csirkemellsült » Szalonnás karfiol
» Szalonnás rösti » Almás-szalonnás pecsenye » Szalonnás túrókrém » Szalonnás rakott pogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.