Tutireceptek.hu fejléc

Gombás hablepény recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg gomba
2 tojás
2 evőkanál liszt
csipetnyi só
őrölt bors
1 kiskanál apróra vágott petrezselyem
a kikenéshez olaj
a kiszóráshoz liszt

Elkészítés:
A megtisztított, vékonyan felszeletelt gombát az olajon megpároljuk, a tűzről lehúzva megsózzuk, megborsozzuk, és hűlni hagyjuk.
Ezután a tojássárgával meg a liszttel összedolgozzuk, a tojások keményre vert habját beleforgatjuk, és egy kiolajozott tűzálló tálba vagy tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük, kis kockákra vágjuk és betétként adjuk húsleveshez.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás karfiol-tál » Tepsis gombás marhahús » Juhtúrós gombasaláta » Gombás spárga
» Gombás tarja tepsiben » Gombás melegszendvics » Rókagombás cukkini » Gombás mártás húsokhoz
» Lengyel gombasaláta » Gombás-hagymás-húsmuffin » Gombás csirkemájragu » Gombás-májas rakott karaj
» Gombás kínai kel » Rókagombás sonkasaláta » Sonkás vagy gombás batyu » Gombás korhelyleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.