Tutireceptek.hu fejléc

Gombás, zöldséges husi recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
20 dkg gomba
két sárgarépa
1 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 db csirkeszárny/lehet más húsból is/
mustár
1 kis doboz tejföl
1 kisebb fej karalábé
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A hagymákat megtisztítom és apróra vágva egy edénybe teszem. Megtisztítom a karalábét, répát, a gombát felszeletelem és hozzávegyítem a hagymához.Nem teszek alá semmi zsíradékot, esetleg egy ici-pici vizet. Az a lényeg, hogy a zöldségek engedjék ki a saját levüket és ettől lesz az étel egészséges, kalóriaszegény és zsírszegény. A szénhidrátról nem is beszélve. Mikor már engedett egy kis levet az ételünk hozzátesszük a húsokat, fűszerezzük és fedő alatt kislángon puhára főzzük.Mikor teljesen megpuhult hozzákeverjük a tejfölt.

Tanácsok:
Laktató és nagyon finom főételként főleg diétázók, fogyókúrázók számára. Köretként párolt rizst, vagy főtt burgonyát adhatunk hozzá.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: habnyak


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-gombás batyu » Sajtos-gombás halfilé » Spagetti gombás hússal » Cukkinis-gombás tészta
» Zöldséges-rizses csirkemáj » Tejszínes gombás spagetti » Zöldséges gombakrémleves » Gombás haltál
» Shiitake gombás spagetti » gombás fasírt » Gombás-Husos Fasirt » Rókagombás csirkemell
» Egybensült gombás fasírt » Zöldséges rakott krumpli » Gombás Csirkeragu » Gombás vörösboros tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.