Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt puliszka juhtúróval, szalonnával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 kg. kukoricaliszt,
30 dkg. juhtúró,
25 dkg. füstölt húsos szalonna,,
3 fej vöröshagyma
(vagy lila hagyma karikázva, nyersen)
l evőkanálnyi só,

Elkészítés:
Felteszünk kg. l,2 liter vizet főni, amibe egy evőkanálnyi sót szórunk. Ha forr állandó kevergetés közben belepergetjük a kukoricalisztet , amit közepesen keményre főzünk. Ha kész meghűtjük és egy tiszta kendőre borítjuk és kb. 1 vagy l,5 centiméteres vastagságúra nyújtjuk, rendezzük.A fellazított juhtúrót a tetejére morzsoljuk, amit meghintünk a kakastaréjra vágott és ropogósra kisütött házi szalonna zsírjával majd az egészet mint a rétest felgöngyöljük.
Kiegészítésként a maradék zsíron átpirított vöröshagyma karikákkal és a kisütött szalonnával kínáljuk. ( Ha szeretik nyers lila hagyma karikákkal is tálalható )

Tanácsok:
Jól elkevert hideg tejfelt is kínálhatunk hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lombardiai göngyölt csirke » Gyergyói rakott puliszka » Sajtos puliszka » Göngyölt Husika Heni-módra
» Göngyölt pulykamell 2. » Puliszka 90 napos diétához » Göngyölt pulykamell » Rakott csirke juhtúróval
» Pirított puliszka-galuskák » Burek szalonnával » Göngyölt csirke póréval » Göngyölt virsli
» Burgonya juhtúróval » Göngyölt hering » Szalonnás göngyölt zöldbab » Göngyölt tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.