Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás göngyölt zöldbab recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg zöldbab
15 dkg főtt császárszalonna
15 dkg lapkasajt
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj

őrölt bors

Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, egészben hagyjuk és sóval meg fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
A szálakat nyolc csomóba összefogjuk, először egy vékony szelet szalonnába majd sajtszeletbe göngyöljük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, szorosan egymás mellé belefektetjük a göngyölegeket, és egy csipet őrölt borssal fűszerezzük.
A tekercsek tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és forró sütőbe tolva sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zalai zöldbab » Zöldbab saláta 2 » Zöldbabfőzelék » Finom zöldbab leves
» Szalonnás aszalt szilva » Csülkös zöldbableves » Szalonnás sütőtökleves » Zöldbabos pulykatekercs
» Göngyölt gombás karaj: » Szalonnás Zöldborsófőzelék » Zöldbab paprikás » Túróval rakott zöldbab
» Savanyú zöldbableves » Szalonnás rösti » Zöldbabos csirkepaprikás » Szalonnás nokedli


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.