Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás göngyölt zöldbab recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg zöldbab
15 dkg főtt császárszalonna
15 dkg lapkasajt
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj

őrölt bors

Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, egészben hagyjuk és sóval meg fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
A szálakat nyolc csomóba összefogjuk, először egy vékony szelet szalonnába majd sajtszeletbe göngyöljük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, szorosan egymás mellé belefektetjük a göngyölegeket, és egy csipet őrölt borssal fűszerezzük.
A tekercsek tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és forró sütőbe tolva sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött, göngyölt karaj » Szalonnás szendvicskrém » Zöldbab saláta 2 » Göngyölt tojás
» Darálthúsos rakott zöldbab » Szalonnás-tojásos pite » Tejfeles zöldbabfőzelék » Tofus rakott zöldbab
» Savanyú göngyölt hús » Sajtkrémes-szalonnás batyu » Zöldbabos disznócsorba » Olaszos göngyölt fasírt
» Rakott zöldbab tarhonyával » Szalonnás aszalt szilva » Tejfölös zöldbabsaláta » Szalonnás burgonyafőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.