Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás nokedli recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5-6 nagy hagyma
olaj vagy zsír

őrölt pirospaprika
ételízesítő

A nokedlihez:

3 tojás
1 kiskanál zsír
liszt

Elkészítés:
5-6 nagy hagymát megtisztítunk, és kockára vágva olajban vagy zsírban egészen puhára pároljuk, közben sóval meghintjük. Ha már elég puha, megszórjuk őrölt pirospaprikával és kevés ételízesítővel. Ezután 4 személyre (3 tojásból, kiskanál zsír, liszt) galuska tésztát készítünk, és szaggatóval apró galuskát készítünk. A főzővízbe 1 evőkanál zsír vagy étolaj, só és ételízesítő is kerüljön. A kész galuskát leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, és a forró hagymával összekeverjük. Tavasszal fejes salátával gyors egytálétel.

Tanácsok:
Ha van fagyasztott nudlim otthon, akkor hagymás nudliként szoktam elkészíteni. Így kb 15-20 perc alatt készen van egy gyors ebéd.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás sonkasaláta » Fokhagymás csirkecsíkok » Fokhagymás csirkecomb » Hagymás tengeri saláta
» Hagymás saláta » Tojásos nokedli » Hagymás csirkecomb » fokhagymás sült karaj
» Nokedlis lecsó » Szalonnás hagymás krumpli » Háromhagymás gombaleves » Hagymás kacsamáj
» Hagymás zeller saláta » Fokhagymás, sajtos cukkini » Hagymás-sajtos pirítós » Sonkás-hagymás lepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.