Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás nokedli recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5-6 nagy hagyma
olaj vagy zsír

őrölt pirospaprika
ételízesítő

A nokedlihez:

3 tojás
1 kiskanál zsír
liszt

Elkészítés:
5-6 nagy hagymát megtisztítunk, és kockára vágva olajban vagy zsírban egészen puhára pároljuk, közben sóval meghintjük. Ha már elég puha, megszórjuk őrölt pirospaprikával és kevés ételízesítővel. Ezután 4 személyre (3 tojásból, kiskanál zsír, liszt) galuska tésztát készítünk, és szaggatóval apró galuskát készítünk. A főzővízbe 1 evőkanál zsír vagy étolaj, só és ételízesítő is kerüljön. A kész galuskát leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, és a forró hagymával összekeverjük. Tavasszal fejes salátával gyors egytálétel.

Tanácsok:
Ha van fagyasztott nudlim otthon, akkor hagymás nudliként szoktam elkészíteni. Így kb 15-20 perc alatt készen van egy gyors ebéd.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás tintahalsaláta » Spenótos-sonkás nokedli » Hagymaszirup » Fokhagymás csülökfalatkák
» Fokhagymás pulykaragu » Kéthagymás csusza » Fetás-mogyoróhagymás rétes » Fokhagymás rántott hús
» Pirított fokhagymás saláta » Tojásos nokedli salátával » Hagymás törtkrumpli » Nokedlis darálthús
» Medvehagymás sajtmártás » Hagymás mozzarellás tészta » Hagymás krokett » Fokhagymás-diós lapcsánka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.