Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Póréhagymás gnocchi recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg főtt burgonya
25 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál tej

bors
A póréhagymás öntethez:
1 szál póréhagyma
kevés vaj
besamel

bors
szerecsendió
ételízesítő
A gnocchi tetejére:
15 dkg reszelt sajt
1/2 csomag apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:
1.) A burgonyát megmossuk, kockákra vágjuk, és forró, sós vízben megfőzzük. A burgonyát picit lecsepegtetjük, és áttörjük. Megvárjuk, míg kihűl, és összekeverjük a többi hozzávalóval és gombóccá gyúrjuk. 1 órára a hűtőbe tesszük.
2.) Ha lejárt az egy óra, elővesszük a hűtőből a tésztát, lisztezett deszkán átgyúrjuk (itt lehet, hogy felvesz még egy kis lisztet), ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle, és 2-3 centis darabokra vágjuk.
3.) Póréhagyma-öntet: Egy teflonban megolvasztunk egy darabka vajat és rászórjuk a megmosott, felkarikázott póréhagymát, majd megsózzuk, megborsozzuk és puhára pároljuk.
4.) Egy külön kislábasban besamelt készítünk, majd nyakon öntjük vele a póréhagymát. Megszórjuk egy kis borssal, szerecsendióval és ételízesítővel.
5.) Egy nagy lábasban sós vizet forralunk és beledobáljuk a gnocchikat. Ha feljönnek a víz tetejére, óvatosan megforgatjuk őket, és pár perc alatt puhára főzzük. Végül kihalásszuk, és leöblítjük őket.
6.) A leöblített gnocchikat egy jénaiba öntjük, összekeverjük a forró póréhagymás öntettel, ráreszelünk 12-15 dkg sajtot, megszórjuk petrezselyemmel és forrón tálaljuk.
Mirza


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gnocchi » Spenótos gnocchi » Póréhagymás virslisaláta » Cukkinis-tejszínes gnocchi
» Gnocchi brokkolis raguval » Sonkás gnocchi » Szalonnás gnocchi » Póréhagymás csirkemell
» Póréhagymás zöldségleves » Póréhagymás saláta » Póréhagymás karfiolpüre » Póréhagymás szalonnás pite
» Póréhagymás-gombás ragu » Póréhagymás rakott tészta » Póréhagymás krumplileves » Sajtos Gnocchi


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.