Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás spätzle recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
35 dkg liszt
4 tojás
2 vöröshagyma
zsemlemorzsa
olaj, só, víz

Elkészítés:
A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, kb. 1 dl hideg vízzel. Forró, sós vízbe hosszú csíkokat szaggatunk vizes deszkáról vizes késsel. Mikor a tészta feljön a víz tetejére, kiszedjük, leöblítjük. A vöröshagymát vékonyra szeleteljük, olajon üvegesre dinszteljük.Beleteszem egy előmelegített tepsibe, elkeverem a még meleg spaetzlével és megszórom pirított zsemlemorzsával. Tálalásig langyos sütőben tartom.

Tanácsok:
Hidegen is jó. Nem piros színű, mint a grenadírmars, de szerintem érdemes kipróbálni.


A receptet beküldte: spatifillum


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Medvehagymás tészta » Hagymás krémsajt » Fokhagymás sertésszelet » Fokhagymás süllő
» Fokhagymás újburgonya » Medvehagymás vajkrém » Fokhagymás tarja » Fokhagymás-mustáros tarja
» Hagymás csülök » Hagymás diós karfiolrizs » Medvehagymás tojáskrém » Párolt paraj foghagymásan.
» Diós-hagymás céklasaláta » Hagymás-burgonyás csipetke » Fokhagymás ceruzabab » Hagymás kukoricapuffancs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.