Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás spätzle recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
35 dkg liszt
4 tojás
2 vöröshagyma
zsemlemorzsa
olaj, só, víz

Elkészítés:
A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, kb. 1 dl hideg vízzel. Forró, sós vízbe hosszú csíkokat szaggatunk vizes deszkáról vizes késsel. Mikor a tészta feljön a víz tetejére, kiszedjük, leöblítjük. A vöröshagymát vékonyra szeleteljük, olajon üvegesre dinszteljük.Beleteszem egy előmelegített tepsibe, elkeverem a még meleg spaetzlével és megszórom pirított zsemlemorzsával. Tálalásig langyos sütőben tartom.

Tanácsok:
Hidegen is jó. Nem piros színű, mint a grenadírmars, de szerintem érdemes kipróbálni.


A receptet beküldte: spatifillum


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás sült pióca » Fokhagymás tejfölös kifli » Fokhagymás csirkecomb » Leveles hagymás lepény
» Hagymás hús kínai módra » Hagymás-túrós csirkemell » Gombás-hagymás-húsmuffin » Májkrémes hagymasaláta
» Fokhagymás camembert-leves » Hagymás-borsos tokány » Hagymás tintahalsaláta » Fokhagymás vaddisznótokány
» Sajtos-medvehagymás tészta » Gombás-hagymás pulykamell » Hagymás rántott csirkecomb » Fokhagymás amúr


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.