Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás sült csülök (római tál) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 sovány, bõrös csülök, 80 dkg tisztított burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, ízlés szerint só és törött fekete bors, 4 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítom és nyersen karikákra vágom. Megsózom, megborsozom, majd az elõzõleg beáztatott cseréptálba beleszórom. A gondosan megtisztított csülköket a csont mentén felvágom, és a félbevágott fokhagymagerezdekkel megtûzdelve megsózom, ezután pedig ráfektetem a burgonyára. Betakarom a vékony karikára vágott vöröshagymával, majd a megsózott és megborsozott tejfölt rálocsolom. A tál ugyancsak beáztatott tetejét rátéve hideg sütõbe tolom, és a lángot fokozatosan emelve összesen 2,5-3 órán keresztül párolom a közepesnél valamivel kisebb lángon. Ezután a tál tetejét leveszem, és piros-ropogósra pirítom a csülök bõrét. Tálalás elõtt a csülköket kicsontozom és felszeletelem, majd a burgonya tetejére téve, a cseréptálból kínálom. Bármilyen saláta vagy savanyúság lehet a kísérõje.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Újhagymás lepény » Hagymás pite » Lilahagymás krumplipüré » Fokhagymás karaj II.
» Csülök Bajor módra » Tejfölös csülökpaprikás » Fokhagymás sajtkrém » Hagymás túrós galuska
» Hagymás krokett » Bajor csülök » Fetás-lilahagymás lepény » Medvehagymás pogácsa
» Csirkemáj római tálban » Medvehagymás rizs » Túrós medvehagymás krém » Fokhagymás újburgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.