| Hagymával töltött tk cipó - U2 receptHozzávalók: 500g tk liszt + vmennyi a gyurashoz 2 zacsi szaritott eleszto (2x7g) kb 325ml langyos folyadek - tej, v viz v ezek barmilyen aranya egy csipetnyi fruktoz - de el is hagyhato tejfol 1.5 teaskanal fuszerso (v. csak so, v zoldfuszer keverek,.. - izlestol fugg) 75g reszelt sovany sajt ( a legkissebb lyukon reszeld le) 6 evokanal oliva v mas hidegen sajtolt olaj 750g lila hagyma - vekonyra vagva kakukkfu, fokhagyma, petrezselyem, ... izles dolga szemes tengeri so - aki szeretne Elkészítés: Az elesztot feluttatni a folyadek egy reszeben - ehhez adtam a csipet fruktozt. A lisztet. fuszersot, reszelt sajtot, a felfuttatott elesztot keverd ossze egy talban, s annyi folyadekot adj hozza, hogy egy konnyu, de nem ragacsos masszat kapj! - en kevesebb folyadekot hasznaltam es tettem bele tejfolt is - de jo helyette a joghurt is akar! Jo alaposan gyurd-dagaszd, kb tiz percig, azutan hagy pihenni kb egy orat - picit olajos talban, h ne ragadjon a talhoz a teszta keles kozben. Mig kel a teszta, vagd vekony karikakra a lila hagymat, s a maradek 1-2 ek olivan fonnyaszd meg, picit hagyd karamellizalodni a hagymat, de figyelj, h azert ne egjen meg! Ehhez adhatsz a vegen kakukkfuvet, fokhagymat, borst - izles fuggo! Miutan a teszta megkelt, vagd 3 egyenlo reszre, sodorj belole 3 hosszu "kigyot" - kb 35cm hosszuakat, es nyujtsd ki oket max 10cm szelesre. Oszd szet a hagymat a csikok kozt egyenloen, ugy, h a szeluktol kb 1cm-t hagyj el, hogy ossze tudjon tapadni a szeluk - 3, egyenlo hosszusagu es vastagsagu, hagymaval toltott csovet kell latnod magad elott szepen egymas mellett, forditsd oket ugy, h az osszetapadt reszuk lefele legyen. A kozepuktol haladva a veguk fele kezd oket osszefonni, majd ismeteld meg ezt a masik iranyban is - jol nyomd ossze a veguket es gyurd maguk ala. Tedd egy pici zsiradekkal megkent sutolapra es hagyd kelni egy ujabb orat - meg fog duplazodni. Elomelegitett sutoben, kb 220C-on (7es fokozat) max 30 oerc alatt megsul - latni a szinen. Mielott teljesen kesz, szord meg kakukkfuvel v petrezselyemmel v barmi mas fuszerrel ,amit szeretsz, es szemes tengeri soval - en ekkor megkentem vizzel is. 2-3 percre tedd meg vissza es kesz is :) Tanácsok: Sztem csak izles es fantazia kerdese, h mivel toltod es fuszerezed! Edesre is keszitheto - edesitovel, mazsolaval a tesztajaba, s turoval toltve! - hatartalan a variaciok lehetosege. Hagyd mindig kelni eleget, hogy jol at tudjon sulni! Sutes elott ha megkened vizzel, akkor szep fenyes lesz, ha olajjal, akkor selyemfenyu. En hidegen sajtolt napraforgo olajat szoktam hasznalni, mert az ad neki egy kis "magvas kenyer" izt. 'Apropo, nyugodtan tele szorhatod magvakkal is a tesztat! Csak leirva hosszu az elkeszitese, amugy max 40 perc plussz a kelesztes! Egyszer vegigcsinalod es utana rutin :) Megeri megcsinalni! Kerdezz nyugodtan, ha vhol elakadsz! :) Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: blueberry Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |