Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hallal töltött paprika (görög étel) recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
a töltelékhez 4 nagy zöldpaprika, 25 dkg mirelit tonhal, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál marinált paprika, 3 gerezd fokhagyma, kevés liszt, ízlés szerint só; a bundázáshoz kevés liszt, 2 tojás, a sütéshez bõ olaj; a mártáshoz: 1 cseresznyepaprika, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyna, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 evõkanál liszt, 1 késhegynyi törött bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál sáfrányos szeklice, 3 evõkanál olaj, kevés só.

Elkészítés:
A fagyos tonhalat félig felengedjük, és kis kockákra vágva, lisztben megmártjuk. Az olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a lisztes halkockákat, és mindkét felén átsütjük. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott marinált paprikát. Megsózzuk, 1 dl vizet aláöntünk, és fedõ alatt puhára pároljuk. A párolt halat összetörjük, majd a kicsumázott és ereitõl megszabadított zöldpaprikába beletöltjük. A töltött paprikát lisztbe forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, és ismét lisztbe forgatva, forró olajban megsütjük. A mártáshoz az olajon megpirítjuk a feldarabolt cseresznyepaprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított hagymát, a felcsíkozott zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot, majd összepirítjuk. Meghintjük a liszttel, sütjük egy-két percig, azután a tûzrõl lehúzva beleszórjuk a pirospaprikát. Jól összekeverjük, és azonnal ráöntünk 2 dl vizet. Megsózzuk, megborsozzuk, és befedve addig forraljuk, amíg pépszerû, sûrû mártás nem lesz belõle. Átpasszírozzuk, és belekeverjük a petrezselyemzöldet, a sáfrányt és fél dl vizet. Még egyszer felforraljuk. Végül a paprikás mártással leöntjük, és a sütõben kissé meg is pirítjuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött gombóc almával » Töltött bárány » Paprikakrém 2 » Libamájjal töltött fürj
» Görögdinnye szorbet » Pudinggal töltött kalács » Töltött krumplifánk » Hússal tőltötthagyma
» Illatos töltött csirke » Töltött Gomba » Pastitsio (görög lasagne) » Fetával töltött csirkemell
» Csornai töltött paprikás » Töltött húsos kifli » Töltött krumpli héjában » Töltött sajtgolyó


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.