Tutireceptek.hu fejléc

Házi cukorgyártás recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
2 dl forró víz
1 evőkanál őrölt stevia-levél
1 teaszűrő
1 forralóedény

Elkészítés:
Stevia növényünk leveleinek egyharmadát leszedjük, megszárítjuk, összemorzsoljuk.
Egy evőkanál stevia morzsát 2 dl forró vízzel leforrázunk, 15 percet állni hagyjuk, utána leszűrjük.
A forrázat maga a cukoroldat, ha 20 %-ot elforralunk belőle, édessége 50x-esre növekszik.
A forrázat cseppekben adagolható ételhez, italhoz, süteményhez.
A fel nem használt oldat hűtőben egy hétig eláll.

Tanácsok:
CUKORBETEGEK IS HASZNÁLHATJÁK!
Fogyókúrázóknak kiválóan alkalmas, mert 0-kalóriát tartalmaz. Baktérium, gombaölő és vírusblokkoló hatású.
Megfázás esetén a megőrölt porból egy fél kávéskanál bevétele fertőtleníti a torkot.
Tavasztól őszig szabadban vagy napfényes ablakban termeszthető.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gluténmentes zabtallér » Polipsaláta » Tökös rakott tészta » Joghurtos padlizsán saláta
» Levendulás, zabpelyhes keksz » Graham pogácsa » Tönkölylepény » Graham pogácsák
» Vegan tejföl » Házi joghurtom » Diétás tejberizs » Sütőtökös finomság
» Gesztenyés tejberizs » Csalános árpakása » Rozskása gyümölccsel » Zöldség curry


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.