Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi cukorgyártás recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
2 dl forró víz
1 evőkanál őrölt stevia-levél
1 teaszűrő
1 forralóedény

Elkészítés:
Stevia növényünk leveleinek egyharmadát leszedjük, megszárítjuk, összemorzsoljuk.
Egy evőkanál stevia morzsát 2 dl forró vízzel leforrázunk, 15 percet állni hagyjuk, utána leszűrjük.
A forrázat maga a cukoroldat, ha 20 %-ot elforralunk belőle, édessége 50x-esre növekszik.
A forrázat cseppekben adagolható ételhez, italhoz, süteményhez.
A fel nem használt oldat hűtőben egy hétig eláll.

Tanácsok:
CUKORBETEGEK IS HASZNÁLHATJÁK!
Fogyókúrázóknak kiválóan alkalmas, mert 0-kalóriát tartalmaz. Baktérium, gombaölő és vírusblokkoló hatású.
Megfázás esetén a megőrölt porból egy fél kávéskanál bevétele fertőtleníti a torkot.
Tavasztól őszig szabadban vagy napfényes ablakban termeszthető.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi joghurtom » Porcsinfözelék » Sajtos hajdinagombóc » Darált hústekercs
» Répás-diós nyuszi kedvence » Hamis krumplisaláta » Rakott "szejtán" » Banán-muffin
» Mogyorós sajtgolyó » Inkák ősi eledele » Barnarizs csőben sütve » Ketchup Adél módra
» Almás mézes keksz » Búzaleves » Egy lépés » Egészséges zabpelyhes reggeli


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.