Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hideg leves kétféle dinnyéből recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 sárgadinnye
80 dkg kimagozott görögdinnye
1 narancs
fél dl cukorszirup
1 dl édes fehérbor
citromfűlevelek

Elkészítés:
A sárgadinnyét félbevágjuk, a magjait kiszedjük, a húsából golyókat vájunk, a maradékot kivájjuk, és feldaraboljuk. A görögdinnye húsát kockákra vágjuk, majd a kétféle dinnyét, a narancs levét és a cukorszirupot robotgépben pürésítjük. Tálba öntjük, hozzáadjuk a bort, és alaposan felkeverjük. Beletesszük a dinnyegolyókat, folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Jegesre hűtött csészékben, citromfűlevélkékkel díszítve azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
Cukorszirupot úgy készíthetünk, ha nagyjából azonos mennyiségű cukrot és vizet összekeverünk, és kislángon lassan fűzzük, amíg sziruposra sűrűsödik. A keletkező habot leszedjük, a szirupot hagyjuk hűlni, és üvegbe zárva sötét helyen sokáig tárolhatjuk.

Egyféle dinnyéből is elkészíthető, de ízek és színek szempontjából is kedvezőbb, ha többféle dinnyét választunk hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 305 kcal

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vöröslencse leves. » Ananászkrémleves » Erdélyi húsgombóc leves » Sárgarépás babkrémleves
» Újhagymaleves » Görögdinnye leves » Cukkinikrémleves2 » Húsleves tésztaszívekkel
» Mandula leves » Bakonyi pacalleves » Pikáns pacalleves » Rókabomba leves
» Húsgombócos zöldségleves » Hideg kaporleves » Savanyú tojásleves » Cékla krémleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.