Tutireceptek.hu fejléc

Hideg leves kétféle dinnyéből recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 sárgadinnye
80 dkg kimagozott görögdinnye
1 narancs
fél dl cukorszirup
1 dl édes fehérbor
citromfűlevelek

Elkészítés:
A sárgadinnyét félbevágjuk, a magjait kiszedjük, a húsából golyókat vájunk, a maradékot kivájjuk, és feldaraboljuk. A görögdinnye húsát kockákra vágjuk, majd a kétféle dinnyét, a narancs levét és a cukorszirupot robotgépben pürésítjük. Tálba öntjük, hozzáadjuk a bort, és alaposan felkeverjük. Beletesszük a dinnyegolyókat, folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Jegesre hűtött csészékben, citromfűlevélkékkel díszítve azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
Cukorszirupot úgy készíthetünk, ha nagyjából azonos mennyiségű cukrot és vizet összekeverünk, és kislángon lassan fűzzük, amíg sziruposra sűrűsödik. A keletkező habot leszedjük, a szirupot hagyjuk hűlni, és üvegbe zárva sötét helyen sokáig tárolhatjuk.

Egyféle dinnyéből is elkészíthető, de ízek és színek szempontjából is kedvezőbb, ha többféle dinnyét választunk hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 305 kcal

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolpüré-leves » Tejfölös vargányaleves. » Darafelfújt hidegen » Kelkáposzta leves gazdagon
» Gombaleves Juca módra » Zabpelyhes póréhagymaleves » Tejleves legegyszerűbben » Sütötökkrémleves
» Hideg gyümölcsleves » Tartalmas gombaleves » Gulyásleves gombával. » Görög fetás leves
» Ezerjó zöldségleves » Kagylókrémleves » Szüreti leveses káposzta » Sajtgombóc leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.