Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hússal rakott burgonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
0,5 kg darált hús
1,5 kg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
4 db zöldpaprika
1 nagy poharas tejföl
4 tojás
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
fűszerkeverék (vegeta v. delikát)

Elkészítés:
A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a felkarikázott hagymát és paprikát, beletesszük a húst, elkeverjük és 8 percig sütjük 1 kávéskanál fűszerkeverékkel, késhegynyi őrölt borssal, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Lefedjük, s addig pároljuk, míg zsírjára nem sül.
Közben a burgonyát héjában megfőzzük és 2 db tojást szintén.
Egy jénai tálat vékonyan kizsírozunk, aljára rakunk egy sor karikára vágott burgonyát, rá egy sor húsos keveréket, karikára vágott főtt tojást és meglocsoljuk tejföllel. Addig rétegezzük, amíg az anyag tart, tetejére burgonya kerüljön. Végül a másik 2 tojást elkeverjük a sajttal, a maradék tejföllel és kikeverve kevés fűszerkeverékkel, késhegynyi őrölt szerecsendióval leöntjük vele a burgonyát, majd alufóliával letakarva 170 fokos sütőben 35 percig sütjük.
Fejes salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsiványok burgonyája » Sült padlizsán rakottas » Vega rakott karfiol » Ropogós burgonyaszirom
» Burgonyás pogácsa » Rakott avokádó » Rakott alma banánnal » Túrós rakottkrumpli
» Burgonyapüré(apósom módra) » Rakott pulykamell » Burgonyasaláta kukoricával » Baconos rakott karfiol
» Burgonyapürében sült tojás » Sajtos rakottas » Burgonyalepény » Kairói rakott padlizsán


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.