Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros cukkinfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
2 db zsenge cukkini
1-2 db burgonya
1 db vöröshagyma
1 csokor kapor
2 tk ételízesítő

őrölt bors
1,5 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A cukkinit, és a burgonyát ,tisztítás után, vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyük bele egy edénybe. (ha nagyobb magok vannak a belsejében, akkor azt szedjük ki)
A vöröshagymát és a kaprot vágjuk fel apróra, majd szintén tegyük az edénybe.
Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel.
Addig főzzük, még a cukkini és a krumpli teljesen megpuhul. Ezután vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt, majd melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros párolt zöldborsó » Nyári kapros saláta » Kapros cukkinifőzelék » Kapros újburgonya
» Boros, kapros lazac » Uborka leves kaprosan » Magyaros kapros pulykamell » Kapros húsgombóc
» Kapros cukkinikrém » Kapros uborkaleves » Hideg kapros uborkaleves » Kapros túrókrém
» Tejfölös kapros újburgonya » Patisszon kaprosan » Ordás-kapros palacsinta » Kapros pulykamell


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.