Tutireceptek.hu fejléc

Kapros cukkinfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
2 db zsenge cukkini
1-2 db burgonya
1 db vöröshagyma
1 csokor kapor
2 tk ételízesítő

őrölt bors
1,5 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A cukkinit, és a burgonyát ,tisztítás után, vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyük bele egy edénybe. (ha nagyobb magok vannak a belsejében, akkor azt szedjük ki)
A vöröshagymát és a kaprot vágjuk fel apróra, majd szintén tegyük az edénybe.
Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel.
Addig főzzük, még a cukkini és a krumpli teljesen megpuhul. Ezután vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt, majd melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros, krumplis halfilé » Kapros céklakrémleves » Kapros pulykamell » Kapros cukkinifőzelék
» Kapros tökkrémleves » Magyaros kapros pulykamell » Kapros-túrós csusza » Fokhagymás, kapros uborka
» Kapros erdei gomba » Kapros, juhtúrós galuska » Kapros párolt zöldborsó » Kapros juhtúróleves
» Kapros csirkemell » Kapros juhtúrós lángos » Kapros cukkinikrém » Kapros zaftos süllő


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.