Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyagombóc leves 2. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 db közepes burgonya
10 dkg friss vagy ,fél csomag
mirelit zöldborsó,
fél doboz konzerv kukorica vagy fél csomag mirelit kukorica,
2-3 db sárgarépa,
1-2 db fehérrépa,
fél csokor petrezselyem,
2 evőkanál liszt,
1 db tojás,
csipetnyi őrölt bors
1 teáskanál só,
evőkanál olaj,
1fél pohár tejföl,
vegeta

Elkészítés:
A gombóchoz a burgonyát megfőzzük, meghámozzuk és
burgonyanyomón átnyomjuk. Liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást,
a borsot és egy kevés sót. Félretesszük. A leveshez megtisztítjuk,
felaprítjuk a zöldséget és az olajon kicsit megpároljuk. Felengedjük
kb. másfél liter vízzel, és beletéve az ízesítőket, háromnegyed
puhaságúra főzzük. (A borsót és a kukoricát később tegyük a levesbe)
Ekkor vizes kézzel apró gombócokat formálunk a burgonyamasszából és a
fövő levesbe tesszük. Amikor a gombócok feljönnek a leves felszínére,
az étel elkészült. Tejföllel tálaljuk.

Tanácsok:
Hatalmas jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: jana48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi betyárleves » Sajtos karalábéleves » Nyári bodzaleves » Mandulás édes tejleves
» Tejes zöldségleves » Karácsonyi borleves » Halikraleves » Mismás leves
» Kedvenc zöldséglevesem » Szilvaleves » Lencsés sertés raguleves » Almakrémleves sárgarépával
» Sóskaleves főtt tojással » Gomba leves » Pacalgombócleves » Boros körteleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.