Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyagombóc leves 2. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 db közepes burgonya
10 dkg friss vagy ,fél csomag
mirelit zöldborsó,
fél doboz konzerv kukorica vagy fél csomag mirelit kukorica,
2-3 db sárgarépa,
1-2 db fehérrépa,
fél csokor petrezselyem,
2 evőkanál liszt,
1 db tojás,
csipetnyi őrölt bors
1 teáskanál só,
evőkanál olaj,
1fél pohár tejföl,
vegeta

Elkészítés:
A gombóchoz a burgonyát megfőzzük, meghámozzuk és
burgonyanyomón átnyomjuk. Liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást,
a borsot és egy kevés sót. Félretesszük. A leveshez megtisztítjuk,
felaprítjuk a zöldséget és az olajon kicsit megpároljuk. Felengedjük
kb. másfél liter vízzel, és beletéve az ízesítőket, háromnegyed
puhaságúra főzzük. (A borsót és a kukoricát később tegyük a levesbe)
Ekkor vizes kézzel apró gombócokat formálunk a burgonyamasszából és a
fövő levesbe tesszük. Amikor a gombócok feljönnek a leves felszínére,
az étel elkészült. Tejföllel tálaljuk.

Tanácsok:
Hatalmas jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: jana48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom paradicsomleves » Sajtos burgonyaleves » Málnakrém-leves » Pandúrleves
» Zöldségleves húsgombóccal » Bárányaprólék-leves » Tartalmas levesem » Tejfölös karfiolleves
» Cseresznye leves » Vaníliás almaleves 2. » Északi-tengeri halleves » Oregánós leves
» Tejes uborkaleves » Karalábéleves » Gyors dinnye leves » Zabpelyhes paradicsomleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.