Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyagombóc leves 2. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 db közepes burgonya
10 dkg friss vagy ,fél csomag
mirelit zöldborsó,
fél doboz konzerv kukorica vagy fél csomag mirelit kukorica,
2-3 db sárgarépa,
1-2 db fehérrépa,
fél csokor petrezselyem,
2 evőkanál liszt,
1 db tojás,
csipetnyi őrölt bors
1 teáskanál só,
evőkanál olaj,
1fél pohár tejföl,
vegeta

Elkészítés:
A gombóchoz a burgonyát megfőzzük, meghámozzuk és
burgonyanyomón átnyomjuk. Liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást,
a borsot és egy kevés sót. Félretesszük. A leveshez megtisztítjuk,
felaprítjuk a zöldséget és az olajon kicsit megpároljuk. Felengedjük
kb. másfél liter vízzel, és beletéve az ízesítőket, háromnegyed
puhaságúra főzzük. (A borsót és a kukoricát később tegyük a levesbe)
Ekkor vizes kézzel apró gombócokat formálunk a burgonyamasszából és a
fövő levesbe tesszük. Amikor a gombócok feljönnek a leves felszínére,
az étel elkészült. Tejföllel tálaljuk.

Tanácsok:
Hatalmas jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: jana48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palócleves » Az Én meggylevesem » Ayurvédikus csodaleves » Árpagyöngyleves
» Vegyes gyümölcskrémleves » Olcsó rizsleves » Angol hagymaleves » Kedvenc zöldséges leves
» Újburgonyaleves virslivel » Medvehagyma krémleves » Brokkolikrémleves » Zöldségleves húsgombóccal
» Kalábriai leves » Sonkás karfiolleves » Nyers eperleves (vegan) » Hideg Uborkakrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.