Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karalábés húsgombóc recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 bögre rizs
1 tojás
4 kisebb(közepes) karalábé
2 babérlevél
1 nagy doboz tejföl
2-3 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál delikát
só, bors

Elkészítés:
A darált húst összekeverem a rizzsel, tojással, sóval, borssal.

A karalábét meghámozom majd lereszelem.
Kevés olajon megpárolni. Felengedjük 1-1,5 liter vízzel. Gombócokat formázunk a húsból és a fazékba tesszük. Belereszeljük a fokhagymát, beletesszük a babérlevelet,beleszórjuk az ételízesítőt.

Főzés közben az elfőtt vizet pótoljuk.
Ha a gombócok megfőttek, összekeverjük a tejfölt a lisztel és behabarjuk.

Tanácsok:
Egy kevéske(tényleg kevéske) pirospaprikát tehetünk a húsgombócba. (1 kávéskanál)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Hello Titti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsgombócos zöldségleves » Kapros húsgombóc » Alföldi húsgombóc » Karalábés húsosfazék
» Bugaci húsgombóc leves » Húsgombóc kicsit másképpen » Húsgombóc darált húsból » Sonkás karalábés tészta
» Pikáns húsgombóc leves » Tészta húsgombóccal » Königsbergi húsgombóc » Karalábés rakott hús
» Karalábés tészta (Olcsó), » Füstöltsajtos húsgombócok » Görög húsgombócok » Veronai Húsgombóc


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.