Tutireceptek.hu fejléc

Gombás húsgombóc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg darált marhahús,
15 dkg gomba,
1 tojás,
2 dkg vöröshagyma,
2 ek. étolaj,
só,
bors,
petrezselyem.

Elkészítés:
A vöröshagymát lereszeljük, és a felmelegített olajra tesszük, hozzáadjuk a kis kockára vágott gombát, és pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük finomra vágott petrezselyemmel. Amikor a leve elpárolgott, zsírjára sütjük, és összekeverjük a darált hússal, tojással. Jól összedolgozzuk, és gombócokat formálunk belőle. Vízben is kifőzhetjük, de kicsit meglapítva kiolajozott tepsiben is megsüthetjük. Alufóliával takarjuk be.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás töltött tök » Gombasaláta másképp » Szőlős-gombás saláta » Sonkás-gombás omlett
» Csirkés -Gombás batyu » Gombás-almás kacsaleves » Sajttal töltött húsgombóc » Gombás töltött káposzta
» Göngyölt gombás karaj: » Börzsönyi gombás máj » Húsos-gombás kagylótészta » Gombás máj sütőben sütve
» Citromos, gombás csirke » Alföldi húsgombóc recept » Gombás bélszín » Rakott gombás saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.