Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizses húsgombóc recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg darált sertéshús
2 db tojás
1 dl rizs
3 ek.olaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek.liszt
3 dl tej
1 csokor kapor
só,bors,
1 ek.étzelízesítőpor

Elkészítés:
A rizst megmossuk,majd lábasba szórjuk.Ráöntünk 2 dl vizet,és befedve,kis lángon félig megpároljuk.Közben a darált húst összedolgozzuk a felvert tojásokkal,finomra metélt hagymával,a megmosott és apróra vágott kapor felével,sóval,borssal.Ezután hozzá adjuk a félpuha rizst.Jól összegyúrjuk,és nedves kézzel kis gombócokat formálunk belőle.Egy kisebb tepsibe egyenként egymás mellé rakjuk a gombócokat.
Az olajat a liszttel habzásik hevítjük,majd a tejjel felengedjük és sűrűre főzzük.Az ételízesítő porral,kevés borssal,és a maradék apróra vágott kaporral fűszerezzük,majd a mártást a gombócokra kenjük.Előmelegített forró sütőben addig sütjük közepes lángon,míg a mártás rá nem sül az ételre.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: roxford


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses-vaníliás muffin » Húsgombóc kicsit másképpen » Húsgombóc sajtmártással » Zöldséges rizses csirke
» Rizses álom » Rizses kivitorta » Csirkés rizseshús » Erdélyi húsgombóc leves
» Rizses vacak á'la Szaszi » Húsvét utáni rizsestál » Görög húsgombócok » Rizses padlizsáncsónak
» Zöldborsós-rizses borjú » Paradicsomos húsgombóc » Rizses muffin » Tepsis rizses csirke


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.