Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol savanyítva recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 nagy karfiol
3 répa
2 fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
só, cukor, ecet
víz

Elkészítés:
minden hozzávalót megtisztítottam
a karfiolt nagyon kicsi rózsákra szedtem, a répát leheletvékony szeletre, a vöröshagymát is szeleteltem.

befőttes üvegeket alaposan kimostam (tetőket is)

kb. 1,5 l vizet felforraltam, elzártam. elkevertem benne kb. 20 dkg cukrot, 2 ev. kanál sót, és jó fél liter ecetet (mindenki ízlése szerint változtasson az arányokon, én még ecetet tettem bele langyosra hűlés után)

az üvegekbe karfiol-répa-karfiol-hagyma-karfiol rétegeztem, felülről a második sor közé egy gerezd fokhagymát is rejtettem. alaposan lenyomkodtam kézzel, de akinek van célszerszáma, az még jobb. ráöntöttem a levet, lezártam, és az előszoba szekrénybe besoroltam az üvegeket.

Tanácsok:
nekem most már három hete állnak. 2 hét után megkóstoltuk, már finom roppanós volt, de most lettek az igaziak.
Amikor kifogy egy üvegből, érdemes a piacon kapható legolcsóbb fajta, ízlésünknek megfelelelő zöldséggel feltölteni. olcsóbb, mint a bolti bármilyen savanyúság, és tudjuk, mi van benne.


A receptet beküldte: Elisa001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolkrém leves » Karfiolos sajtleves » Rakott karfiol egyszerűen » Húsos karfiolpúp
» Karfiollepénykék » Tejfölös karfiolleves » Karfiolkrém » Karfiolos rakottas
» Karfiol rántva » Karfiolrizottó » Sajtos sült karfiol püré » Krokett gombás karfiolból
» Szalonnás karfiol » Karfiol sonkahabbal » Karfiol sonkával » Hideg karfioltál


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.