Tutireceptek.hu fejléc

Lengyel sajtleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg csiperkegomba
5-6 db közepes-kisebb sárgarépa
3-4 szem közepes burgonya
2 szál nagyobb póréhagyma
2 doboz natúr kockasajt
2 db marhahús-leveskocka


100 dkg darált hús (sertés!)
2 db tojás
só, őrölt bors (fehér borsot használtam)

Elkészítés:
A sárgarépát és a burgonyát karikára vágjuk, a gombát vastagabb szeletekre. A póréhagymának csak a fehér részét vágjuk fel, ne túl apróra (én hosszában félbevágtam, majd szeletelem). Elkészítjük a gombócokat: összegyúrjuk a darált húst a tojással, kicsi sóval, borssal, majd tálcára kigombócozzuk.
A sárgarépát és burgonyát feltesszük főni enyhén sós vízben. Amikor felforr, beletesszük a hús-leveskockákat, a gombát és húsgombócokat. Amikor még egyszer felforrt, beletesszük a sajtokat és folytonosan keverjük, amíg a sajt el nem olvad. Nem szabad nagyon forrnia, csak lassú tűzön, mint a húsleves gyöngyöznie. Addig főzzük, amíg a sárgarépa és a gomba meg nem fő. A gombóc akkor van kész, amikor feljön a leves felszínére, de biztonságból kóstolni is lehet. Amikor minden megfőtt benne, beletesszük a póréhagymát és egy kevéske borsot még és egészen lassú tűzön hagyjuk kicsit még főni.

Tanácsok:
Figyelem: A póréhagyma hozzáadása után NE forraljuk újra az ételt különben elveszíti az ízet!!!
Barna kenyérrel nagyon finom.


A receptet beküldte: facsemete


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lengyel palacsinta » Lengyel tojás » Sajtleves » Lengyel vitaminsaláta
» Sajtleves -10 perc alatt » Kolbász lengyel mártással » Starnbergi sajtleves » Allgäni sajtleves recept
» Lengyel gombasaláta » Fokhagymás sajtleves » Lengyeles kelkáposzta » Sajtleves egyszerűen
» Karfiolos sajtleves » Pontyderék lengyelesen » Lengyel vágott hús » Lengyel hideg céklaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.