Tutireceptek.hu fejléc

Gombás sonkaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg főtt sonka,
1 fej hagyma,
10 dkg gomba,
1 csokor petrezselyem,
5 dkg margarin,
2 evőkanál liszt,
1 l sonkafőző-lé,
fél evőkanál ételízesítő,
1 dl tejszín,
2 tojássárgája

Elkészítés:
A sonkát kis darabkákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk.
A margarint nagyobb lábasban felolvasztjuk, és világosra pirítjuk benne a hagymát. Megszórjuk a liszttel, és kevergetve zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük a sonkafőzésből eltett lével (ha nincs, kockából készített húslevessel), és lassú tűzön kb. 10 percig forraljuk. Beletesszük a gombát, a sonkát, megszórjuk borssal, a Delikáttal, és a petrezselyemmel. Ismét kb. 10 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Leveses tálban a tejszínt simára keverjük a tojássárgával, ráöntjük a forró levest, összekeverjük, már nem forraljuk tovább, hanem azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: Gyöngyskorpió


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás csirke 2 » Tejszínes-gombás penne » Sonkás vagy gombás batyu » Gombás felfújt
» Gombás halpaprikás » Gombás tarhonya » Gombás-cukkinis rizottó » Gombás juhtúrós krumpli
» Gombás vagdalt » Gombás mártás húsokhoz » Gombás burgonya » Gombás karajom
» Húsos-gombás cserépedény » Gombás, rakott tök » Sörben főtt gombás csirke » Gombás rakott káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.