| Kelbimbó főzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 0.5 kg kelbimbó (fagyasztott ha nincs más) 1.5 kis tejföl (12%os) 1 nagyobb fej v. hagyma 1 leveskocka 3 ek. olaj só, bors Elkészítés: A kelbimból felteszem forrni sós vízben 15 percre, fél úton belefakom a vízbe a leveskockát is. Forrás után a felét kiveszem a vízből. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, és az összeturmixolt fél adag kelbombót meg "pirítom" rajta. Aztán villával összemixelem a másik fél adag nagyjából ép állagú kelbimbóval, amiről elkészülés után természetesen leöntöttem a vizet. A nagy kavargatás közben ráöntöm a tejfölt, és megvárom, amíg össze nem rottyan péppé az egész. A nem fogyózók készíthetnek rá réntást is, de saját magával sűrítve is ugyanolyan finom :) Tanácsok: Sült virslivel fogyasztva isteni Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 300 kcal A receptet beküldte: lédig Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |