Tutireceptek.hu fejléc

Kelbimbó főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
0.5 kg kelbimbó (fagyasztott ha nincs más)
1.5 kis tejföl (12%os)
1 nagyobb fej v. hagyma
1 leveskocka
3 ek. olaj
só, bors

Elkészítés:
A kelbimból felteszem forrni sós vízben 15 percre, fél úton belefakom a vízbe a leveskockát is.
Forrás után a felét kiveszem a vízből.
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, és az összeturmixolt fél adag kelbombót meg "pirítom" rajta.
Aztán villával összemixelem a másik fél adag nagyjából ép állagú kelbimbóval, amiről elkészülés után természetesen leöntöttem a vizet.
A nagy kavargatás közben ráöntöm a tejfölt, és megvárom, amíg össze nem rottyan péppé az egész.
A nem fogyózók készíthetnek rá réntást is, de saját magával sűrítve is ugyanolyan finom :)

Tanácsok:
Sült virslivel fogyasztva isteni

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 300 kcal

A receptet beküldte: lédig


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás burgonyafőzelék » Borsos burgonyafőzelék » Kelbimbó vajjal » Kelbimbós-mandulás tészta
» Főzelék feltét » Mandulás parajfőzelék » Csicsóka-banán főzelék » Magyaros zöldbab főzelék
» Lencsefőzelék 2 » Burgonya fözelék 2 » Spárgafőzelék » Joghurtos zellerfőzelék
» Sajtos újkrumplifőzelék » Céklafőzelék » Lencsefőzelék1. » Extra lencsefőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.