Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelbimbó főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
0.5 kg kelbimbó (fagyasztott ha nincs más)
1.5 kis tejföl (12%os)
1 nagyobb fej v. hagyma
1 leveskocka
3 ek. olaj
só, bors

Elkészítés:
A kelbimból felteszem forrni sós vízben 15 percre, fél úton belefakom a vízbe a leveskockát is.
Forrás után a felét kiveszem a vízből.
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, és az összeturmixolt fél adag kelbombót meg "pirítom" rajta.
Aztán villával összemixelem a másik fél adag nagyjából ép állagú kelbimbóval, amiről elkészülés után természetesen leöntöttem a vizet.
A nagy kavargatás közben ráöntöm a tejfölt, és megvárom, amíg össze nem rottyan péppé az egész.
A nem fogyózók készíthetnek rá réntást is, de saját magával sűrítve is ugyanolyan finom :)

Tanácsok:
Sült virslivel fogyasztva isteni

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 300 kcal

A receptet beküldte: lédig


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal megszórt Kelbimbó » Szegedi tarhonyafőzelék » Az én sóskafőzelékem » Joghurtos kelbimbó
» Tejszínes cukini főzelék » Kelbimbó pármai módra » Rántott paprikás kelbimbó » Karfiolfőzelék
» Cukkinifőzelék » Tökfőzelék tavasziasan :) » Fejessaláta-főzelék » Brokkolifőzelék 1
» Tejfeles zöldbabfőzelék » Krumplifőzelék » Vidámfőzelék:) » Párolt kelbimbó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.