Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás Pulykamell mangóval recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
75 dkg pulykamell,
15 dkg mandula,
13 dkg liszt,
2 tojás,
4 dl étolaj v. (extra szűz olivaolaj),
2 db nagyobb, érett mangó,
8 dkg vaj,
fehér tört bors,
curry ízlés szerint és egy kevés só.

Elkészítés:
A pulykamellből 8 szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, megsózzuk és kevés fehér törtborssal meghintjük.
A megtisztított mandulát durvára vágjuk.
Az előkészített hússzeleteket lisztbe, felvert tojásba és a tört mandulába bundázzuk. Bő forró olajban világosbarnára sütjük.
A mangót vékonyan meghámozzuk és felvágjuk. Serpenyőben vajat hevítünk és az apróbb, kockára vágott gyümölcsdarabokat beletéve erős tűzön átforgatjuk.
A pulykamellszeleteket szépen tálra rendezzük és egyenletesen elosztva ráöntjük a mangót. Curryvel fűszerezzük.
Köretnek párolt rizst ajánlok.

Tanácsok:
Jó minőségű édes fehérbor illik hozzá.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás zellerkrém » Mandulás csirkemell » Citromos mandulás hal » Mandulás tofu
» Mandulás süti » Pulykamell Lucifer módra » Mandulás rakott pulyka » Sajttal töltött pulykamell
» Ananászos Pulykamell » .Mandulás sütemény » Mandulás pisztráng » Zelleres párolt pulykamell
» Pikáns leves pulykamellből » Mogyorós-mandulás őzgerinc » Mandulás mézeskocka » Edes-savanyu pulykamell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.