Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krumplifőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
10 db krumpli
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
3 evőkanál olaj
3 babérlevél
2 teáskanál őrölt pirospaprika
2 teáskanál sószegény vegeta
1 kávéskanál tengeri só
csipetnyi őrölt szerecsendió

a habaráshoz 2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk. Lábasba, olajon megdinszteljük a vöröshagymát és azután adjuk hozzá a fokhagymát. A karikára vágott krumplit beletesszük, felengedjük annyi hidegvízzel hogy ellepje, minden fűszert ráteszünk. 30 percig fedő alatt főzzük közepes lángon.
Elkészítjük a habarást. A felmelegített olajhoz hozzákeverjük a paprikás lisztet, a tejfölt és hígítjuk a lábasból vett lével. Beleöntjük a lábasba, összekeverjük óvatosan. 3 percig összefőzzük. A babérleveleket kivesszük tálaláskor. Nem hagyjuk a főzelékbe, mert keserű lesz.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos újkrumplifőzelék » Ínyenc krumplifőzelék » Naon fini krumplifőzelék » Savanyú krumplifőzelék
» Krumplifőzelék Malbe módra » Borsófőzelék » Kelkáposztafőzelék » Lencsefõzelék
» Paradicsomos káposzta » Ínyenc spenót » Tökfőzelék .. » Sóskamártás tükörtojással
» Tárkonyos zellerfőzelék » Borsos burgonyafőzelék » Spenót » Anyu-féle sóska


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.