Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposzta leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg Kelkáposzta
1 kis fej Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 dkg Sárgarépa
Petrezselyem zöld
10 dkg Zeller
Bazsalikom
5 dkg Zöldpaprika
só,delikát
ízlés szerint 1-2 pár virsli

Elkészítés:
A kelkáposztát összevágom, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba
rakom, és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a
vöröshagymát - gézbe kötve - egészben rakom bele. Ízesítem sóval,
delikáttal, és a fûszerekkel. 10 percig hirtelen forralom, majd
csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tûzön puhára fõzöm.A főzés legvégén beleteszem a karikára vágott virslit . Tálalás
elõtt a hagymát eltávolítom belõle, frissen vágott
petrezselyemzölddel megszórva tálalom.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: stechner


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés káposztaleves » Táska, vagy batyú, leves » Borsós raguleves » Kínai erős-savanyú leves
» Katalán zöldségleves » Cukkinikrémleves » 10 perces ananászleves » Patiszon leves
» Tejfölös karalábé leves » Maceszgombóc(levesbetét) » Tejfölös libaaprólék-leves » Gyergyói kaporleves
» Savanyú krumpli leves » Vargányás hagymakrémleves » Ököruszájleves » Húsgombóc, mint levesbetét


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.