Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Északi-tengeri halleves recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
- 1 kg halfilé és kagyló
- 1,5 liter csirke alaplé
- 1,8 dl fehérbor
- 3 ek zsíros tejszín
- 3 (hámozott) paradicsom
- 3 ek apróra vágott petrezselyem
- 3 ek citromlé
- 6 mogyoróhagyma
- 3 tojás sárgája

Elkészítés:
A halat kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével.
Felforraljuk az alaplét a fehérborral és a mogyoróhagymával.
Hozzáadjuk a halakat--> fedő nélkül lassú tűzön főzzük max. 10 percig.
Ha a hal megfőtt, keverjük a tejszínt simára a tojássárgájával és adjuk a tűzről lehúzott leveshez. Tegyük bele az apróra felkockázott paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet.

Tanácsok:
Krutonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis halleves » Halleves » Halleves horvát módra » Zöldséges halleves
» Káposztás halleves » Tárkonyos halleves » Pikáns halleves » Finn füstölt halleves
» Zöldfűszeres tengeri hal » Halpástétom » Zöldséges hal » Ecetes hal
» Kecsege magyarosan » Angolna nyárson sütve » Toscan típusú hal » Besameles halacska


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.